A hét egyik legfontosabb híre az volt, hogy végre megjelent BlackBerryre is a Viber azonnali üzenetkezelő és VoIP-alkalmazás, melyet az iOS-et és Androidot futtató készülékek tulajdonosai hosszú hónapok óta használhattak. Az öröm mégsem teljes, bár a program bevallottan bétaállapotú, még ez is kevés ahhoz, hogy a legfontosabb funkciót tesztelni lehessen.

Nem működik ugyanis a kliens VoIP-modulja, állítólag hamarosan működni fog, de ez még nem minden, van ugyanis a Viber for BlackBerrynek néhány elég bosszantó hiányossága és hibája, ami miatt többek közt én is villámgyorsan töröltem a Boldomról. 

Itt van például az a nyilvánvaló, és minden felhasználó számára azonnal szembeötlő bug, hogy az app teljesen rapszodikusan fullra terheli a rendszert, és még akkor is jelentősen hozzájárul az akkumulátor merítéséhez, ha valójában nem is fut a háttérben. Persze a Viber még akkor is fut, amikor nem is fut, hiszen bár ki lehet lépni a programból, az értesítések ezután is rendületlenül érkeznek, ha valakivel kapcsolatba tudunk lépni.

Szintén komoly bug, hogy a program üzenetjelző hangját semmilyen módon nem lehet szabályozni, némítani, vagyis lehet, de ahhoz az egész telefont le kell némítani, ami nem feltétlenül szerencsés bizonyos esetekben. További hiányosság, hogy nem lehet kitörölni az üzenetnézetből az értesítéseket, a kezelőfelület pedig szintén küzd néhány komoly kihívással.

Ez így a VoIP hiányával együtt nekem már kicsit sok, őszintén szólva nem is értem, hogy az App Worldben hogyan kaphatott zöld utat az alkalmazás ebben a formában. Vagy csak mi vagyunk nagyon válogatósak? Nektek még fent van a Viber a telefonotokon?

Címkék: voip viber
süti beállítások módosítása