A RIM igazán példás módon tesztverziókban is elérhetővé tesz bizonyos kulcsfontosságú platformalkalmazásokat, bizony tanulhatna a kanadaiaktól ezen a téren a többi gyártó. Az oldal, ahonnan például a címben is jelzett Facebook kliens tesztverzióját is le lehet tölteni Beta Zone-ra hallgat. Éppen tegnap jelent meg ott a Facebook 3.3.0.6-os tesztverziója, néhány hasznos újdonsággal, ami mindig jó. 

És akkor jöjjön az, ami kevéssé olyan jó. A héten jött a hír a Beta Zone kapcsán, hogy a RIM kiterjesztette a tesztelők körét, mégpedig úgy, hogy újabb országokból enged be felhasználókat a tesztelői körbe. A kanadaiak valamiért nagyon szeretik ezt a régiókorlátozósdit, az App Worldben is van egy-két teljesen érthetetlen régiókorlát (lásd LinkedIn, bár az nem saját alkalmazás, de akkor is), a Beta Zone pedig még szűkebb kör számára volt elérhető - legalábbis eddig.

beta_zone.jpg

Hétfőn ugyanis 43 új ország lakói számára nyílt meg a Beta Zone, köztük olyan, egyébként bizonyára fejlesztők és tesztelők tömkelegét adó országokkal, mint Ruanda, Uganda, Montserrat vagy Zambia. Érdekes egyébként, hogy az országlistán Skócia és Észak-Írország is szerepel - hogy örülnének neki a skótok meg az írek, ha valóban önállóak lennének!

A listán sajnos nincs ott Magyarország, illetve úgy általában egyetlen kelet-európai ország sem, mindez persze nem jelenti azt, hogy egy kis trükközéssel ne lehetne elérni a Beta Zone-t innen is. Persze csalni nem szép, de talán nem olyan nagy főben járó bűn, ha eláruljuk, hogy a Beta Zone használata esetén csak a regisztráció során végez IP-ellenőrzést a rendszer, szóval ha valakinek él a támogatott országok egyikében - például Zambiában vagy Ruandában - rokona vagy ismerőse, megkérheti, hogy készítsen egy felhasználót a szolgáltatáshoz.

Címkék: beta blackberry zone
süti beállítások módosítása