Az Apple és a Samsung vitte a mobilipar nyereségét. Megérkezett a Samsung Galaxy S3, megjelent a Mozi24 Windows Phone-ra, hullámokban hömpölyög a Tango. Javulni fog az androidos alkalmazások multitaskja a BlackBerry 10 alatt, valamint Ancsa megmutatja, mire jó a Viber az újonnan támogatott platformokon.

weboldalunk | videóink | írj nekünk!





Megérkezett a Samsung Galaxy S3 Állítólag láttak Apple HDTV-t
Állítólag a mobilprofit háromnegyede az Apple-é





Jobb androidos multitaskingot ad a BB10, mint maga az android
Elérhető a Viber for BlackBerry
Viber beta
Mozi24
Csöndben elindult a Tango frissítés

A videót Polcz Péter készítette

A hét egyik legfontosabb híre az volt, hogy végre megjelent BlackBerryre is a Viber azonnali üzenetkezelő és VoIP-alkalmazás, melyet az iOS-et és Androidot futtató készülékek tulajdonosai hosszú hónapok óta használhattak. Az öröm mégsem teljes, bár a program bevallottan bétaállapotú, még ez is kevés ahhoz, hogy a legfontosabb funkciót tesztelni lehessen.

Nem működik ugyanis a kliens VoIP-modulja, állítólag hamarosan működni fog, de ez még nem minden, van ugyanis a Viber for BlackBerrynek néhány elég bosszantó hiányossága és hibája, ami miatt többek közt én is villámgyorsan töröltem a Boldomról. 

Itt van például az a nyilvánvaló, és minden felhasználó számára azonnal szembeötlő bug, hogy az app teljesen rapszodikusan fullra terheli a rendszert, és még akkor is jelentősen hozzájárul az akkumulátor merítéséhez, ha valójában nem is fut a háttérben. Persze a Viber még akkor is fut, amikor nem is fut, hiszen bár ki lehet lépni a programból, az értesítések ezután is rendületlenül érkeznek, ha valakivel kapcsolatba tudunk lépni.

Szintén komoly bug, hogy a program üzenetjelző hangját semmilyen módon nem lehet szabályozni, némítani, vagyis lehet, de ahhoz az egész telefont le kell némítani, ami nem feltétlenül szerencsés bizonyos esetekben. További hiányosság, hogy nem lehet kitörölni az üzenetnézetből az értesítéseket, a kezelőfelület pedig szintén küzd néhány komoly kihívással.

Ez így a VoIP hiányával együtt nekem már kicsit sok, őszintén szólva nem is értem, hogy az App Worldben hogyan kaphatott zöld utat az alkalmazás ebben a formában. Vagy csak mi vagyunk nagyon válogatósak? Nektek még fent van a Viber a telefonotokon?

Címkék: voip viber

Tegnap a RIM hivatalosan is útjára engedte a Curve termékcsalád új belépőszintű tagját, a 9320-at, melyről hónapok óta lehetett mindenféle pletykákat hallani. Az újdonság elsősorban a 8520 és a 9300-as modellek helyébe léphet majd, néhány európai országban azonnal, itthon pedig várhatóan pár hónapon belül.

A Curve 9320 az egyik legolcsóbb, OS 7.1-et futtató BlackBerryje a kanadaiaknak, tudása ennek megfelelően visszafogott, a kijelző például mindössze 2,44 hüvelyk képátlójú, a felbontás pedig 320x240 pixel. Van viszont 3G és GPS, szemben a teljesen alaptudású 9220-szal, ahol mindkettőről le kell mondaniuk a vásárlóknak.

Az új Curve-on emellett egy dedikált BBM-gombot is elhelyeztek, alapfelszereltség az FM-rádió és persze az elmaradhatatlan QWERTY-billentyűzet. A telefon egyébként már volt a kezünkben, az alapján azt kell mondjuk mind a 9300-hoz, mind a 8520-hoz képest jelentő előrelépés minőségben az újdonság - most már csak az a kérdés, hogy mennyit fognak érte elkérni, ha végre forgalomba kerül itthon.

Ha alkalmazásfejlesztő vagy, és fejlesztenéd magad olyan témákban, melyeknek minden platform esetén hasznát veheted, lehet érdemes jelentkezned a HWSW és az IT Factory által közösen meghirdetett App! képzésre. A több részből álló kurzus a teljes termékfejlesztési folyamat első harmadát, a tervezést és a dizájnt (logikai, technikai, grafikai) veszi górcső alá.

A képzést tartó oktatók nem csak saját területük kiváló ismerői, hanem hajtja őket a kíváncsiság, a fejlődés iránti vágy, így az App! képzés résztvevői a nyers tartalom, gyakorlati tudás mellett rendszerlátást és nagy adag inspirációt is kapnak a hétköznapi kihívások leküzdéséhez. Az oktatók  különböző területekről és különböző cégtípusoktól érkeznek, így a tananyag kitekintést ad a piac többféle folyamatára is.

 Az App! képzést azoknak a hazai fejlesztőműhelyeknek és vállalkozásoknak ajánlják a szervezők, akik látják a lehetőséget a mobil platformokban, nekirugaszkodtak már a területnek, de munkájukat szeretnék hatékonyabbá tenni, magasabb minőségi szintre emelni. A kis létszámú fejlesztőcégek mellett naprakész tudást lesz tálalva az ügynökségi, illetve a házon belüli fejlesztést végző vállalati oldal számára is.

A képzések a Netacademia IT Factory rendszerén belül történnek, május 22-től kezdődően 7 alkalomra szétbontva. Figyelembe véve a résztvevői igényeket, a képzés órái a késő délutáni időszakban vannak, így a napi munkából nem esnek ki a hallgatók és a tömény gyakorlati képzés emészthetőbb és követhetőbb. A pontos ütemezés, a teljes program és a jelentkezés az App! képzés oldalán érhető el.

Nem csak iOS- és Android-fejlesztőknek!

Egy olyan, nehéz helyzetből kilábalni szándékozó cég esetében, mint a RIM sziklaszilárd, elhivatott és elképesztően jól fókuszált, jó szakemberekből álló menedzsmentre van szükség. Thorsten Heins elnök-vezérigazgató a jelek szerint jól ellátja a feladatát, de néhány kulcspozíció hónapok óta betöltetlenül állt - egészen mostanáig.

Tegnap meglett a RIM új operatív igazgatója és marketingigazgatója - mindkettő kulcspozíció, egyik ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, az egyik a cég főtitkára, a másik meg az a pasas, aki megmondja, hogyan kellene eladni minél több terméket a jónépnek. Előbbi pozícióra Kristian Teart nevezte ki Heins, utóbbira Frank Boulbent.

Hogy nem ismerősek senkinek ezek a nevek, nem csodálom, bár azért harcedzett vén rókákról van szó: Tear például a Sony Mobile-nál ténykedett alelnökként, előtte pedig az Ericsonnál is megfordult vezető pozícióban. Boulben a kevésbé sikersztorinak tűnő amerikai LightSquarednél teljesített szolgálatot, mint stratégiai, üzletfejlesztési és marketingvezető.

Boulben esetében talán nem is ez az igazán érdekes előzmény, hanem a korábbi két munkahely: a szakember ugyanis a Vodafone csoportnál volt kereskedelmi stratégiáért felelős igazgató, korábban pedig az Orange márkaimázsért és lakossági marketingért felelős alelnöke volt. Vagyis a RIM új marketingigazgatója úgy ismeri a szolgáltatókat - a RIM legnagyobb partnereit -, mint a tenyerét, ami érzésem szerint még biztos jól jön egyszer a cégnek, és általa sikerül újra igazán gyümölcsözővé tenni a mobilszolgáltatók és a gyártó utóbbi időben talán kissé rideggé vált kapcsolatát.

Sok sikert az új munkakörökhöz!

Jobb későn mint soha alapon ma megint egy újabb, nagyon fontos alkalmazással bővül a BlackBerry App World: itt a Viber VoIP-kliens, mellyel ingyen, vagy jelentősen kevesebb pénzért lehet telefonálni és üzenetet küldeni, mint a hagyományos mobilos csatornákon keresztül. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy egyelőre pont hanghívást nem lehet kezdeményezni az alkalmazáson keresztül.

A Viber érkezésére kis túlzással évek óta vár a BlackBerry-tábor, eddig csak az iOS- és Android-platformot használók tudták hasznát venni az appnak, de ennek mától vége!

A 2.1.14-es verziószámot viselő kliens letölthető az App World storefrontból, vagy az alábbi QR-kód beszkennelésével.

Kösz a tippet Bálintnak!

süti beállítások módosítása