A mai adásban szó lesz a Google és a Motorola egyesüléséről, megnézhetjük, hogy mennyire lesz nagy az új iPhone, megtudjuk, hogy mennyire lesz provokatív a RIM új reklámkampánya és végül megmutatjuk a 4 döntős magyar alkalmazást a Windows Phone-os alkalmazásversenyen!

weboldalunk | videóink | írj nekünk!





Befejeződött a Google-Motorola egyesülés
A Google és a "több Nexus elve"
Állítólag ez az új iPod Touch előlapja
Újabb részletek a Jobs filmről





Provokatív és merész a RIM új kampánya
Jön a Bold 9790 a Vodához
Bővített kamerafunkciók és adatforgalom-számláló Nokiára
Több magyar fejlesztésű alkalmazás is bejutott a WPAppAwards döntőjébe

A videót Polcz Péter készítette

Holnapután kezdődik az év legpatinásabb Formula 1-es versenye Monacóban, ahol szűk utcákon száguldozik közel két órán keresztül a mezőny, cserébe kábé az egész várost lezárják napokra és óriási a tömeg a környéken (főleg a yachtkikötőben). De mindez persze zavarja csak a monacóiakat, a lényeg az, hogy az igazi rajongók itt mindig nagyszerű versenyt és falhoz csapódó autókat láthatnak. Ha van BlackBerryjük vagy PlayBookjuk, akkor pedig akár ennél is többet.

f1_2012_livetiming2.jpg

A Soft Pauer által fejlesztett F1 2012 Timing App CP a nevéhez méltón az élő közvetítés kiegészítőjeként funkcionál, vagyis valós időben jelenít meg indformációkat, elsősorban időeredményeket a versenypályán zajló eseményekről. Az app tulajdonképpen ugyanazokat az információkat küldi ki a mobil kütyükre, amit a közvetítőállásban látnak a kommentátorok, vagyis az időeredmények mellett mindenféle hasznos információk is megjelennek a kijelzőn, kezdve a pálya állapotától az éppen érvényben lévő zászlójelzéseken át az egyes versenyzőkkel, csapatokkal kapcsolatos extra információkig.

f1_2012_livetiming1.jpg

A program érdekessége, hogy az edzések, időmérők és versenyek utólag is végigkövethetők vele, ami leginkább a sematikus pályarajz-nézetben lehet érdekes, ahol minden pilóta aktuális helyzetét láthatjuk a pályán - folyamatosan, mozgás közben. A pályarajz-nézet egyébként elképesztően részletes, igaz az autók mozgása néha kicsit meg-megbicsaklik, meg persze az élő közvetítés és a készülék által mutatott pillanatnyi helyzet közt nem feltétlenül van tökéletes szinkron a közvetített jel csúszása miatt.

A program egyik legfontosabb előnye, hogy az App Worldben található alkalmazások nagy részével ellentétben BlackBerrykre ÉS PlayBookra egyaránt telepíthető, vagyis elég egyszer megvenni és ezután mindkét eszközön használható. Ami azt illeti, az eddigi beszámolók szerint az élmény nem minden BlackBerryn egyforma, de aki újabb, OS7-es típussal rendelkezik, annak bátran ajánlható az alkalmazás, aminek egyébként van iOS- és androidos verziója is.

Az F1 2012 Timing App CP letölthető az App World storefrontból, vagy az alábbi QR-kód beszkennelésével a mobiltelefonos klienssel. A program ára 14,75 euró, vagyis több mint 4000 forint, de igazi rajongóknak ettől függetlenül kötelező darab.

Aki figyeli a cég felől érkező híreket, az tudja, hogy a RIM az utóbbi hónapokban, vagy mondjuk úgy nagyjából fél évben a technológiai- és szemléletmód-váltással egyidőben jelentős menedzsment-átstruktúrálást hajt végre. Thorsten Heins elnök-vezérigazgató januárban vette át a kormányt, bár az igazság szerint ő sem mai csirke már a cégnél, meg aztán a változások már az ő kinevezése előtt is megkezdődtek.

A legfrissebb hír, melyet persze mindenki (na jó, nem mindenki, de sok forrás) baljós előjelként ítél meg, hogy tegnap 14 évnyi ott töltött munkaviszony távozott a cégtől Patrick Spence, a RIM globális értékesítési vezetője (ebben a pozíciójában 10 hónapja volt). A gyártó egyelőre nem közölte a távozás okát, csupán annyit, hogy Spence más iparágban folytatja, az értékesítés pedig ezentúl Kristian Tearhez, az alig két hete kinevezett operatív igazgatóhoz tartozik majd.

És alighanem itt meg is találtuk Spence távozásának legfőbb okát: Aki multinál dolgozik, az tudja, hogy az efféle személyi változások milyen belső feszültségeket okozhatnak a menedzsmentben, és most az egy dolog, hogy a két vezető esetleg nem jön olyan jól ki egymással. Emellett simán lehet például, hogy Spence szerette volna megszerezni a COO pozíciót, de mivel ez nem jött össze neki, lelépett, láttunk már ilyent, nem is olyan régen például a Nokiánál.

A lényeg az, hogy felejtsük már el ezt a süllyedő hajó marhaságot, a kormány a helyén van, van is aki kormányozzon, szóval nem ezen áll vagy bukik a RIM sikere.

Bár valószínűleg a Desktop Software már korábban szólt sokaknak a frissítések miatt, aki jobb szereti letöltögetni az új rendszerfrissítéseket a telefonjához, annak jó hír, hogy immár a magyar T-Mobile-nál is elérhetők a hivatalos OS 7.1-es frissítések, elsőként a hazai szolgáltatók közül.

os71.jpg

 

Éppen a héten került szóba ez a téma, ki tudja, talán éppen a BerryBlogon megjelent poszt miatt frissült a lista, mely így az alábbi szoftvereket tartalmazza:

BlackBerry 9360 - 7.1.0.336

BlackBerry 9810 - 7.1.0.342

BlackBerry 9900 - 7.1.0.342

Persze van ennél frissebb, nem hivatalos kiadás is, de aki ezektől tartózkodik, az most végre frissíthet, cserébe kap Wi-Fi hotspot üzemmódot, FM-rádiót (csak a Curve 9360-nál) és energiatakarékos üzemmódot. Aprócska érdekesség, hogy van a frissítési listán két olyan készülék is, mely (egyelőre) nem kapható a T-Mobile-nál, a 9790 és a 9380, bár ez még korántsem jelenti azt, hogy egyik-másik típus záros időn belül feltűnik a választékban.

Aki tehát eddig kivárt, annak jó frissítgetést, a többieknek pedig jó kísérletezgetést az újabb verziókkal!

Emlékszem, mikor először repültem úgy, hogy a nyomtatott beszállókártya helyett a telefonom kijelzőjén lévő QR-kódot szkennelték a kapuknál, egészen euforikus érzés uralkodott el rajtam. Azt gondoltam, ez a jövő, most valami olyasmiben volt részem, ami évtizedekre meghatározza a polgári repülés utasellenőrzési, utasbiztonsági procedúráját.

Tévedtem, mert a jövő az NFC-é.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a RIM, a repülőtéri utasbiztonsági rendszerek egyik meghatározó IT-szállítójának számító SITA, az Orange és a dél-franciaországi Toulouse-Blagnac nemzetközi repülőtér együttműkédésében elindult az első átfogó repülőtéri NFC-teszt. Az ominózus tesztben a kiválasztott utasok a mobiltelefonjukat használhatják szinte minden elektronikus tranzakcióra, kezdve attól, hogy megérkeznek a terminálhoz egészen odáig, hogy felszállnak a járatra.

checkin.jpg

A SIM-kártyán alapuló autentikációt használó rendszer és a BlackBerry okostelefon alkotta terminált ötven törzsutas próbálhatja ki a nyár során. A rendszer az ötven utas számára lényegében egy dedikált hozzáférést biztosít a reptér összes VIP-szolgáltatásához, emellett a járatokkal kapcsolatos információkat is megkapja a felhasználó a telefonra. 

Az utazás itt is, mint a legtöbb esetben azzal kezdődik, hogy megérkezik az utas a gépkocsijával a toulouse-i reptér P1 jelzésű parkolójához, ahol a belépéshez elég a telefont meglóbálni a szenzor előtt, máris felemelkedik a sorompó. Ezt követően azonnal a prioritásos check-in -hez mehetnek a kiválasztotak, onnan pedig egyenes út vezet a La Croix Du Sud VIP-váróba, ahol a szokásos plasztiklap helyett szintén okostelefonnal azonosítja magát a törzsutas.

Mindez ráadásul cseppet sem bonyolult, hiszen a legjobb az az egészben, hogy a rendszer működéséhez semmilyen alkalmazást nem kell futtatni, ráadásul a mobil kikapcsolt állapotában is működik az azonosítás. Persze vannak bizonyos biztonsági előírások, amit ezzel a rendszerrel sem lehet megkerülni (egyelőre), szóval nem árt, ha van az utasnál útlevél vagy más személyazonosító okmány, a reptéri biztonsági személyzet minden tagja ugyanis aligha lesz felszerelve NFC-terminálokkal.

De azért ez valami elképesztően menő, nem?

Vannak a hazai celebvilágnak olyan alakjai, akikről egyszerűen nem lehet nem tudomást venni. Ilyen híresség Dukai Regina is, mert bár meg nem mondom, pontosan mivel foglalkozik a hölgy, mégis tudom a nevét, és ezzel vagyunk még így néhány százezren, szóval valamit biztos jól csinál.

dukairegina.jpg

A mi szempontunkból Regike (becsszó, hogy ezt a becenevet nem én találtam ki!) azért érdekes, mert állítólag imádja a BlackBerryket, legutóbb kettőt is láttak nála, gondolom az egyiken csak az igazán jó barátok és üzletfelek érik el, míg a másikat általános(abb) célokra használja. Bármi is legyen a mögöttes koncepció, és bármivel is foglalkozzon a hölgy, nekünk ezzel már alighanem örökre belopta magát a szívünkbe. Czupp!

Kösz mindenkinek, aki beküldte!

Címkék: celeb bb dukai regina
süti beállítások módosítása