Ha valakinek egy pillanatig is kétségei támadtak azzal kapcsolatban, hogy a BlackBerry 10-zel a RIM a vállalati, kormányzati szektort éppúgy megcélozta, mint az egyszeri felhasználókat, az alighanem most kénytelen lesz átgondolni az álláspontját, az új BlackBerryk ugyanis láthatóan nagyon is érdeklik a cégeket. Mindez aligha véletlen, a RIM egyrészt tradicionálisan ezen a területen erős, mondhatni innen nőtte ki magát naggyá, másrészt a BlackBerry 10 olyan izgalmas funkciókat kínál a vállalatoknak, mint például a privát és vállalati környezetet teljesen szétválasztó BlackBerry Balance.

BlackBerryBalance_1.jpg

Nem csoda tehát, hogy a gyártó beszámolója szerint az amerikai vállalatok és közintézmények, kormányzati szervek valósággal özönlenek azokra az ingyenes online képzésekre, melyeket a RIM tart az IT-infrastruktúrát üzemeltetők számára. A BlackBErry 10 Ready program kicsivel több mint egy hónapja kezdődött, ennyi idő alatt 1600 szervezet jelentkezett a programba, köztük Forbes 500-ba tartozó (nagy)vállalatokkal, kormányzati intézményekkel, iskolákkal.

A BlackBerry 10 Ready program elsődleges célja, hogy segítséget nyújtson ezeknek a szervezeteknek ahhoz, hogy meglévő flottájukat átmigrálják BlackBerry 10-re. Ennek része többek közt, hogy a BlackBerry Enterprise szervertermékeket ingyen frissíti a RIM olyan verzióra, amelyik már képes kezelni az új okostelefonokat (is). Az 1600 regisztrált felhasználó közül egyébként eddig ezer jelezte, hogy élne ezzel a lehetőséggel, ami azt jelenti, hogy a BB10 vállalati install bázisa már a kezdetektől elég jelentős lesz.

Via Bloomberg.

süti beállítások módosítása