Tegnapelőtt lehozta a Telegraph, hogy máris le kellett árazni a BlackBerryket az angoloknál, annyira nem mennek a telefonok, és különben is Thorsten Heins kezdeti lelkesedése -- német létére -- full kamu volt. A téma abszolút hot, meg aztán nagyjából egy hónapja volt a launch, szóval lehet kicsit csámcsogni a sanyarú sorsú BlackBerry helyzetén. Valószínűleg az index is így gondolta (bár a BlackBerry nevét még mindig nem tudják pontosan leírni), le is hozták gyorsan a Telegraph hírét magyarul.

analyst.jpeg

A helyzet persze annál jóval árnyaltabb, ahogy a lap beállította. Például elfelejtettek említést tenni arról a nem elhanyagolható tényről, hogy a cikkben hivatkozott Carphone Warehouse a heti akciójába tette bele a Z10-et. Persze így az egész erre épülő elemzői bullshit bukta, szó sincs masszív árcsökkentésről, vagy arról, hogy a telefont leviszi a középkategóriába a BlackBerry Nagy-Britanniában. 

Szerencsére, vagy sajnos nem csak a Telegraph nézett be dolgokat mostanában az új BlackBerrykkel kapcsolatban. Itt van például a Canaccord Genuity elemzője, Mike Walkley, aki totál hülyét csinált nem csak magából, hanem az egész szakmából, amikor először kétmilliós eladást jósolt az első hónapokra a Z10-nek, majd ezt módosította 300 ezerre, ezt követően a hét elején visszakorrigált 800 ezerre.

Hupsz, hát bakker ilyen jól én is meg tudom tippelni bármilyen termék forgalmát, itt az ideje kipróbálnom magam tőzsdei elemzőként, rohadt nagy buli lehet.

Címkék: elemzés z10
süti beállítások módosítása