A kanadai exportfejlesztési hivatal (EDC) 200 millió euró értékű finanszírozási keretet hagyott jóvá a spanyol Telefónica számára, amelyet a telkó kizárólag BlackBerry készülékek, szoftverek és szolgáltatások vásárlására fordíthat. Mindez a Telefónica és BlackBerry közti üzleti kapcsolat olajozását segíti elő, ami több kontinensre kiterjedően serkentheti a BlackBerryk forgalmát.

Az ilyen állami exporttámogatások célja tipikusan a jövőbeni bővüléssel kecsegtető lehetőségek kihasználása, vagyis elviekben a kanadai hivatal úgy látja, hogy a Telefónicával a BlackBerry egyre nagyobb forgalmat fog bonyolítani.

A Telefónica árbevétel alapján Európa legnagyobb távközlési vállalata, tehát nagyobb, mint a Vodafone és a Deutsche Telekom. Több mint kéttucat országban van jelen a világon, elsősorban Európában és Dél-Amerikában. A legtöbb európai országban O2 néven működik.

A 200 millió euró elég jelentős összeg, legalább 300-400 ezer BB10-es okostelefonra ad elegendő keretet, amely a Telefónica méretéhez képest egyáltalán nem irreális mennyiség -- ennyi BlackBerry néhány negyedév alatt könnyen elfogy a cég által lefedett piacokon. A keret kihasználását kétségtelenül az is segíti majd, hogy a BlackBerry hamarosan piacra dobja a Q10-et, majd ősszel további BB10 modellekkel jelentkezik.

süti beállítások módosítása