Pontosabban az Egyesült Királyságban, de azt olyan hosszú leírni. A brit Carphone Warehouse kereskedőnél április végére ígérik a várható kiszállítási időt azoknak, akik az elsők közt rendelik meg a Q10-et. A QWERTY-s csoda nem lesz olcsó, viszont kezdetben rohadt drága: kártyafüggetlenül 579 fontot (200 ezer HUF) kér érte a bolt, igaz, ezért valami Bluetooth hangszórókat is adnak mellé az első kétezer vevőnek. Ez az induló ár nemcsak a Z10-énél magasabb, de a 16 GB-os iPhone 5-ét is felülmúlja.

Szerződéses konstrukcióban már valamivel kedvezőbb a helyzet, egy 32 fontos (kb. 11 ezer forintos) csomag mellé már 50 fontért elvihető az O2-nél (Telefónica, ugye), ami normálisnak számít. Ebben a csomagban korlátlan belföldi perc és SMS pluisz 1GB internet jár - ez utóbbi kevésnek tűnhet, de a briteknél nem támogatják a tetheringet, sőt, kifejezetten nem szeretik (vagy akár tiltják is) a szolgáltatók.

Máshogyan megközelítve a 32 font 24 hónapra azt jelenti, hogy az 579 fontos telefon és 2 évnyi mobilszolgáltatás összköltsége 818 font (egy kétfős all-inclusive nyaralás) - vagyis ha havi 10 fontnál többet költünk mobilozásra, akkor már nem éri meg megvenni a telefont. Vagyis ez egy jó deal az O2-től, ha elfogadjuk, hogy a telefon tényleg ér 579 fontot, és néhány hónap alatt lezuhanni az ára.

Azok, akik nem rendelik elő, májusban számíthatnak elérhetőségre.

süti beállítások módosítása