Lassan itt az április vége, és a boltokba kerül a BlackBerry első QWERTY-s telefonja, mely a januárban debütált BlackBerry 10 operációs rendszert futtatja. A BlackBerry Q10, melyre bizonyára oly sokan vártnak közületek, már a január végi rendezvényen bemutatkozott a Z10-zel egyetemben. A telefon legfőbb vonzereje a régi BlackBerry-rajongók számára a megszokott ikonikus QWERTY-billentyűzet, mely egy kicsit eltér attól, amit az eddigi BlackBerryken láthattatok, de ettől vélhetően nem kevésbé használható. Most viszont úgy tűnik, hogy a Q10 külsejével kapcsolatos véleményüket néhányunknak át kell gondolniuk újra, a telefont ugyanis kis mértékben átszabta a gyártó, lényegében az utolsó pillanatban.

q10back2.jpg

Egy oldal már korábban közzétett képeket egy olyan Q10 változatról, melynek a Z10-hez hasonló hátlapja van, lényegében ugyanazzal az anyaggal és mintázattal. Úgy tudjuk, hogy ezek a képek már arról a hardverről készültek, amiket végül a boltokban is meg lehet majd találni április végétől, május elejétől. Vagyis a BlackBerry lényegében kicserélte a telefon teljes hátlapját, a karbonszál-mintás sima műanyag eltűnt. Állítólag lesz még más változás is, így az oldalsó fémkereten dolgozhattak még kicsit a tervezők, de biztosat csak akkor tudok majd mondani, ha kézbe fogom a telefont.

Mindez egyben azt jelenti, hogy Thorsten Heins és csapata egy igencsak félkész Q10-et mutatott be anno januárban, ami egyfelől indokolhatja, hogy a telefon nem a Z10-zel együtt került a boltokba, másfelől jó azt látni, hogy a BlackBerry vélhetően hallgatva az azóta érkezett visszajelzésekre megváltoztatta a telefon külsejét. A döntés egyébként nem olyan rég születhetett, de alighanem még a Q10 tömeggyártásának megkezdése előtt, tippre valamikor március eleje-közepe táján.

Címkék: dizájn q10
süti beállítások módosítása