Ez egy ilyen coming-out lesz, előre mondom, nem is érdemes senkinek sem felzaklatnia magát, mások vagyunk mi itt mindannyian. nem kell ugyanaz tessék mindenkinek. Szóval az van, hogy alig több mint egy hét gombnyomogatás után visszaváltottam a Z10-re, mint elsődleges telefonra. Tudom durva, magam is meg vagyok kicsit lepődve ezen, ráadásul olyan embernek tartom magam, aki viszonylag sokat kommunikál írásban, szóval abszolút hasznát veszi a QWERTY-nek.

z10q10.jpg

A Q10 kapcsán ez így rendben is volt, bár még mielőtt hozzám került volna, éreztem, hogy nem lesz ez olyan egyszerű, triviális döntés. Mert hogy tényleg a Q10-re építették a világ legjobb mobilos QWERTY-billentyűzetét. Csakhogy ezért számomra túl sok áldozatot is hozott a gyártó. Leginkább az van, hogy ha megfeszülök sem tudok megbarátkozni az 1:1-es kijelzővel, egyszerűen nem ebben a világban élek már vagy három hónapja, az ember borzasztóan könnyen hozzászokik a tepsifonokhoz.

Meg aztán ha a Q10-en van a legjobb fizikai QWERTY-gombsor, akkor a Z10-en a legjobb virtuális, ez is hard fact. Egy baj van csak a virtuális gombsorral: nézni kell gépelés közben. Ez a probléma a fizikai gombokkal számomra legalábbis nem létezik, már vakon gépelek kvázi mindenen, aminek sok gombja van és kézre esik. A Z10-nél azért ezt nem állítanám, de a virtuális QWERTY a BB-s közhiedelemmel ellentétben nagyon is megszokható.

Igazság szerint az van, hogy szívem szerint mindkét telefont használnám párhuzamosan, de mivel egy fő SIM-em van, a BBM fiókom pedig csak egy telefonhoz rendelhető hozzá, ezért ez az ördögi tervem hamar meghiúsult. Úgyhogy most a Z10 lapul ott minden alkalommal a zsebemben, mivel úgy érzem, hogy azon keresztül egyszerűen többet látok a világból.

Persze hangsúlyozom, ezek csak az én szempontjaim, és még csak véletlenül sem jelenti azt, hogy a BerryBlog nem preferálná a Q10-et, vagy bármelyik QWERTY-s BlackBerryt. Már csak azért sem, mert Jack Potata éppen a minap ruházott be egy Q10-be, amiről az előző posztban meg is írta első benyomásait tapasztalatait -- ahogy láttátok, neki inkább a nyomógombos újdonság fekszik.

Címkék: választás q10 z10
süti beállítások módosítása