Na ez már tényleg olyan vad elképzelés, hogy hiszem, ha látom, mindenesetre a BlackBerry hivatalosan is megerősítette, hogy tárgyal több androidos készülékgyártóval is arról, hogy a BlackBerry Messengert, a korábban BlackBerry-exkluzív chat- és VoIP platformot gyárilag telepítsék egyes mobilokra. Erről Kristian Tear, a kanadaiak operatív igazgatója beszélt a CNET-nek, egyben elkotyogva azt is, hogy akad is érdeklődő a platform iránt, bár konkrét nevet nem említett.

Na kérem, ez aztán bizony tényleg döbbenetes lenne, ha összejönne a BlackBerrynek, pláne úgy, hogy a Google-nek is megvan a maga méltán népszerű chatplatformja, ami szintén ott van az összes androidos telefonon gyárilag. A Google Talkhoz, vagy most már Hangouthoz képest a BBM a maga hatvanegy-két millió felhasználójával alighanem eltörpül, de egy ilyen megállapodással hamar megugorhat a platformot aktívan használók száma, az biztos.

multiplatform_bbm.jpg

Persze azért nagyon nem mindegy, melyik gyártó fogadja majd be a BBM-et, az android platformra építő cégek közül mindenesetre jó néhány küzd most a megkülönböztetésért, és lehet, hogy ezt a megkülönböztető erőt pont egy BlackBerry Messenger adhatja meg egy ilyen cégnek, persze ügyesen becsomagolva, mézes-mázas marketingkörítéssel. De ez már tényleg legyen Tear és csapatának a dolga, mi pedig örüljünk, hogy végre elfelejthetjük a natív kódban írt, de ettől még őrülten béna Google Talk használatát, mint a legkézenfekvőbb chatplatformot androidos ismerőseink eléréséhez.

Aztán hogy ez az egész multiplatformos BBM-téma mire lesz jó, az a jövő zenéje, még mindig nem egyértelmű, hogy zseniális húzás volt-e megnyitni az alkalmazást, vagy az évszázad melléfogása -- hallani ilyen és olyan vélekedéseket is BB-felhasználói körökből.

Via CNET.

süti beállítások módosítása