Ezek a kanadaiak aztán jó szívósak, mondhatni a jég hátán is megélnek, csak nem akarják feladni a harcot az okostelefon-piacon. Persze miért is adnák, az előző negyedévben, a BlackBerry 10 első negyedévében a cég veszteségből nyereségbe fordult, a Z10-ből meg elfogyott ripsz-ropsz egymillió darab. Most éppen azt rebesgetik egyes elemzők, hogy a következő negyedév -- melynek számait június végén ismertetik -- sokkal jobb lesz a vártnál.

stats.jpg

Nem különösebben vagyok oda az elemzők jóslataiért, de ha már annyira divat a tőzsdén is ütni a BBRY-t (nyilván jól felfogott anyagi érdekből), egy kicsit jó érzés mégis kompenzálni például olyan számokkal, melyeket a napokban közölt a Societe Generale egyik elemzője, Andy Perkins, aki nem tévesztendő össze a remek színésszel, Andy Serkinssel, aki mellesleg a Gyűrűk Ura meg a Hobbit Gollamja volt/van/lesz.

Perkins szerint a BlackBerry az első üzleti negyedévében (már a 2014-es évről beszélünk) összesen 5 millió Z10-et és Q10-et adott el, ami jóval felülmúlja az előzetes elemzői becsléseket, melyek legjobb esetben 3-4 millió darabban húzzák meg a plafont. Mindenesetre szép kövér szám lenne ez, remélem bejön Heinséknek, a Wall Street pedig tényleg elhiszi, hogy most már irányba állt a szekér, és ha eleinte kissé még döcögve is, de megindult előre.

Azt azért ettől függetlenül se feledjük, hogy még mindig nem teljes a kép az új telefonok forgalmáról, hiszen az első negyedéves számokban nincs benne a Q10 forgalma az Egyesült Államokban, hasonlóan ahhoz, ahogy a Z10 számai hiányoztak a negyedik negyedév végén ugyanebben a régióban.

Via Barrons.

süti beállítások módosítása