Rövidesen újabb BB kerül a boltokba, a BlackBerry Q5-re már leadható előrendelés Nagy-Britanniában, a BlackBerry európai fellegvárában -- én is láttam hirdetést az utcán múlt héten Londonban. Az új középkategóriás készülék szerintem a fiatalok egyik nagy kedvence lesz, nem véletlenül szerepel az első reklámban több trendi fiatal is, akik a telefon különböző funkcióit (nem túl meglepő módon a multimédiás képességekre kihegyezve) méltatják.

Amint azt tudjátok, a Q5 lényegében a Q10 olcsóbb, kisebb testvére lesz, de nem a szó fizikai értelmében lesz kisebb, inkább teljesítményében, minőségében -- bár csak minimális mértékben. A telefon kijelzője ugyanakkora lesz, mint a Q10-é, a klaviatúra pedig a régi Curve-öket idézi. A készülék 1,2 GHz-es processzort kap, ami lassabb, mint a Q10-ben ketyegő 1,5 GHz-es példány, de ez csak kiélezett helyzetekben számíthat. Ja, és a Q5 akkumulátorát nem lehet cserélni.

Ahogy az egy fiataloknak szóló telefonnál illik, a készülék kezdetben legalább négy színben lesz kapható, de lehet, hogy később még tovább bővül majd a választék, a fekete, fehér, piros és pink mellett talán más színekben is feltűnik az újdonság.

Címkék: video reklám q5
süti beállítások módosítása