Miközben az amerikaiak csak most jutnak hozzá a Z10-en a BlackBerry 10 operációs rendszer 10.1-es verziójához, a BlackBerrynél már javában folyik a továbbfejlesztett verzió, a várhatóan ősszel vagy télen megjelenő 10.2-es kiadás fejlesztése. Az új verzióról már írtunk korábban, most viszont egy bétatesztelő jóvoltából minden eddiginél szaftosabb részletek derültek ki a készülő OS-ről.

toast_reply.png

A kiszivárgott fotók, illetve a tesztelő(k) elmondása alapján a 10.2-es OS-kiadás a következő újdonságokkal, csemegékkel szolgál majd a Z10 és Q10, no meg a Q5 tulajoknak:

  • Headless alkalmazások, vagyis valódi, háttérben futó alkalmazások, Active Frame nélkül
  • Android runtime 4.2.2 támogatás, hardveres grafikus gyorsítással
  • Üzenet előnézeti értesítők mind a kezdőképernyőn, mind az operációs rendszer felületén belül. A felbukkanó üzenetekre a Hub-ba való belépés nélkül is lehet gyors választ küldeni
  • Cascades-alapú Beállítások panel (eddig Adobe AIR alapon működött a Settings menü)
  • Wi-Fi Direct támogatás (két eszköz router közbeiktatása nélkül is tud kommunikálni egymással Wi-Fi-n keresztül)
  • Új alkalmazáskezelő modul

Bizonyára lesznek még olyan újdonságok, melyekre eddig nem derült fény, ne feledjétek, hogy a nyilvánosságra került infók egy tesztverzió (konkrétan a 10.2.0.483-as verziószámot viseli) alapján születtek. Remélhetőleg hamarosan mindenki (legalábbis a bátrabbak) kipróbálhatják majd a telefonukon ezt a verziót, mely egy még jobb, még sokoldalúbb rendszert csinál a BlackBerry 10 OS-ből.

Nektek melyik új funkció tetszik a legjobban? Hajrá, írjátok meg a kommentekbe!

süti beállítások módosítása