Baromi későn (vagy korán) írom ezt a posztot a berlini szállodám szobájában, szóval előre is elnézést, ha kusza mondatokat szőnék a szövegbe, na de majd reggel egy jó erős feketekávéval feldobom magam, hogy valahogy túléljem a napot. Erről jut eszembe, a múlt hét végén röppent fel a hír, hogy sok BB10-es BlackBerry-felhasználó imája úgy tűnik meghallgattatott, és tényleg lehet majd témákat váltani az új operációs rendszerrel érkező telefonokon.

Persze azért témának túlzás lenne nevezni, mindenesetre a soron következő, várhatóan pár héten belül megjelenő végleges 10.2-es operációs rendszerben meg lehet majd oldani, hogy bizonyos alkalmazásoknál a háttérszínt át lehessen állítani feketéről fehérre és vice versa.

hatter_fekete_feher.gif

Ez az egész igazából a Q10 megjelenésétől kapott jelentőséget, amelynek olyan kijelzője van, hogy minél világosabb színárnyalatot jelenít meg, annál többet fogyaszt, és mivel a fehér a létező legvilágosabb színárnyalat (vagy nevezzük bárminek), ezért értelemszerűen a fejlesztőknek itt valami megoldást kellett találni a fogyasztás kordában tartására.

No és ez lett a fekete háttér, de csak bizonyos alkalmazásoknál, így például a BBM, az SMS-modul, a naptár vagy a névjegyzék esetében (a Hub színe továbbra is egységesen fehér). Ezt a fekete háttért lehet majd bekapcsolni minden BB10-es BlackBerrynél az érintett programokra vonatkozóan a következő rendszerverziótól. Illetve ha valaki Q10-et használ és úgy tartja kedve, bekapcsolhatja a fehér hátteret. Apró, de hasznos figyelmesség.

Neked inkább fekete vagy inkább fehér lesz a színed?

Címkék: téma háttér bb10
süti beállítások módosítása