A multiplatformos BlackBerry Messenger megjelenése körüli fiaskó talán az év eddigi legnagyobb blamája a BlackBerrynél, a chatprogramnak, melyre oly nagy hangsúlyt fektetett a cég, idestova két héttel ezelőtt kellett volna megjelennie Androidra és iOS-re. Utóbbira rövid ideig elérhető is volt, majd a gyártó mindenkit kirúgott a BBM-szerverekről, aki nem BlackBerryt használ, illetve levette az internetről az alkalmazást.

bbm_android_new.png

Hogy pontosan mi történt, az azóta sem tiszta, kósza hírek szerint azonban a lépésre a többi BBM felhasználó, illetve úgy általában a szolgáltatás stabil működése érdekében mindenképpen szükség volt -- hogy ezek után mikor jelenik meg végre a két platformra a kiadás, azt egyelőre továbbra sem tudni, viszont azért vannak pozitív jelek is.

Most például állítólag újra megnyílt a belsős tesztelők előtt a BlackBerry Messenger androidos bétatesztje, amihez egy frissített alkalmazás is készült -- mindez pedig azt sugallja, hogy az eredetileg tervezett időpontra összességében sem a rendszer, sem a kliensek nem voltak megfelelően felkészítve a rajtra. Remélhetőleg a teszt újraindulása után már nem kell sokat várni arra, hogy minden stimmeljen, és tényleg multiplatformossá váljon a BBM.

Via IBN.

süti beállítások módosítása