Különös jelenség kísérti pár napja a BlackBerry-felhasználókat, melyre csak rátett egy lapáttal, vagy legalábbis alaposan megkavart mindenkit, hogy a jelenség kezdete nagyjából egybeesik az OS 10.2 kiadással és a multiplatformos BlackBerry Messenger indulásával. Többen jelezték felénk és mi is tapasztaltuk, hogy a BB10-es telefonok nem, vagy nem mindig hajlandók Wi-Fi kapcsolaton keresztül kommunikálni a szerverekkel, vagyis minden adatforgalom visszahelyeződik a mobilnet-kapcsolatra.

network_error.jpg

A problémát egy hibaüzenettel is jelzi a telefon (limitált kapcsolatra hivatkozva), illetve ilyenkor el is tűnik a jól ismert Wi-Fi logó a jobb felső sarokból. Egyelőre csak annyi tűnik biztosnak, hogy nem segít sem a Wi-Fi kikapcsolása és bekapcsolása, illetve az elmentett kapcsolat törlése és újbóli létrehozása.

Még az sem világos, hogy mennyire szolgáltatófüggő a jelenség, van, mi például UPC internetkapcsolaton keresztül tapasztaljuk a jelenséget, úgyhogy ha ti is tapasztaljátok, akkor írjatok nekünk ide a kommentekbe, vagy a Facebookra, a https://www.facebook.com/berryblog oldalon. Ne felejtsétek el leírni, hogy melyik a mobilszolgáltatótok és milyen vezetékes kapcsolaton keresztül használjátok Wi-Fi-n a készüléket! Meg persze, hogy milyen telefont használtok.

Kösz a tippet mindenkinek, aki beküldte!

Címkék: wifi wlan
süti beállítások módosítása