Mindenkiben ott egy vele született fotóművész -- ezt vallja az Instagram fotómegosztó szolgáltatás, és alighanem erről messzemenőkig meg vannak győződve az Instagram felhasználói is. Maga a szolgáltatás éppen ezért talán a világ egyik leginkább túlértékeltebb közösségi szolgáltatása, mindez azonban nem von le semmit abból a tényből, hogy a BlackBerry felhasználók számára mindeddig nem volt elérhető natív kliens a szolgáltatáshoz. Mindez most megváltozott, hiszen itt* a BlackGram, ami az első olyan Instagram-kliens BB10-re, amivel már nem csak böngészni lehet a fotókat az Instagramon, hanem fel is lehet tölteni őket.

blackgram.png

Sőt, igazából mindent meg lehet vele csinálni, a fióknyitástól kezdve a lájkoláson és kommentelésen át tényleg mindent. Mivel az Instagram nem nagyon ad teret az alternatív megoldásnak, ezért a BlackGram is trükközik kicsit, ugyanis egy szerverhálózaton keresztül tölt fel minden fotót az Instagramra, vagyis kvázi átveri a rendszert -- éppen ezért a fotók feltöltése nem azonnali, hanem néhány perc átfutással zajlik.

Mag az alkalmazás egyébként gyakorlatilag egy az egyben az Instagram menürendszerét mintázza, még a logó tipográfiáját is a Facebook kezében lévő szolgáltatástól nyúlták, ami mondjuk annyira nem szép dolog, de láttunk már ilyesmire példát sokkal nevesebb körökben is.

Az alkalmazás használata kapcsán egyébként többen is jelezték, hogy gondok adódtak a belépéssel, ezt kósza híresztelések szerint az okozza, hogy elképesztően nagy az érdeklődés a program iránt, ami kissé túlterhelte a szervereket. Szóval a következő napokban, hetekben várhatóan a szerverrendszert és az alkalmazást is többször gatyába rázzák a készítők/fejlesztők, akik egyébként 2,69 eurót kérnek el az appért cserébe.

*Az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy jelen sorok írása közben az alkalmazás éppen a fenti okokra visszavezethetően nem érthető el a BlackBerry Worldből. 

De azért érdemes időnként rákeresni a piactéren.

süti beállítások módosítása