A BlackBerry 10 operációs rendszer fejlesztése gőzerővel zajlik, a soron következő, 10.2.1-es kiadás egyik kiszivárgott tesztverzióját hetek óta nyüstölik a bátrabb felhasználók, akik ez idő alatt meglehetősen pozitív tapasztalatokkal gazdagodtak. Az új verzió egy csomó érdekes újdonsággal érkezik, melyekről a teljesség igénye nélkül már írtam korábban, de persze sokak számára a legnagyobb truváj, hogy erre a szoftververzióra pofonegyszerű telepíteni androidos appokat.

1021.png

Tegnap egy fejlesztői fejtágításon elhangzott kérdés alapján felröppent a pletyka, miszerint a 10.2.1-es verziószámot viselő BB10 OS nagyon rövid időn belül napvilágot láthat, akár már januárban, ami egyáltalán nincs is olyan messze -- bár láttunk már rá példát korábban, hogy az efféle laza ütemterveket nem feltétlenül sikerült tartani. Annyi baj legyen, legalább a végeredmény legyen jó.

Az új verzióról tudni érdemes még, hogy az összes BB10-es telefonra elérhető lesz (igen, az STL100-1 -es Z10-re is), ám hogy pontosan mikor, az természetesen függ a mobilszolgáltatótól is, mint ahogy azt a 10.2-es OTA-frissítésnél tapasztalhattátok -- vagy éppen nem tapasztalhattátok. 

Szóval készítsétek az androidos alkalmazásgyűjteményt, próbálgassátok a kiszivárgott verziókat (bár erre még véletlenül sem akarok buzdítani senkit, mindenki csak saját belátása és felelőssége szerint tegye), rövidesen még jobb, még okosabb BB10-es telefonotok lesz!

Via N4BB.

Címkék: frissítés bb10
süti beállítások módosítása