Úgy látszik lassan de biztosan elkopnak a BlackBerry Z10 készletek a Telekomnál, a legjobbkor időzített leárazás megtette itt is a hatását. Az is valószínűsíthető, hogy a magenta színű szolgáltató nem rendel már újabb készletet a telefonból, vagy legalábbis nagyobb mennyiséget már semmiképpen, erre utal legalábbis, hogy a cég webshopjában már kifutó modellként szerepel a BlackBerry első BB10-es készüléke.

z10_kifuto.jpg

A Z10-et egyébként nagyjából tavaly április közepe óta árulja a Telekom, kizárólag a 4G nélküli, STL100-1 -es típus került náluk forgalomba, fekete és fehér színben egyaránt. Az árak kapcsán érdemes egyébként kissé elnosztalgiázgatni, már csak azért is, mert a telefon majdnem pontosan 100 ezer forinttal drágábban került forgalomba tavaly áprilisban (a listaárakat összehasonlítva), mint amennyiért ma beszerezhető, és persze azóta a technológia fejlődött, de a Z10 ezen az áron még mindig az egyik legjobb ajánlatnak számít a szolgáltatónál. Pláne ha a 10.2.1-es rendszerfrissítést követően megnyílik az út az androidos appok kvázi zökkenőmentes telepítése előtt (remélhetőleg a frissítést a Telekom ügyfelek is megkapják időben).

A BlackBerry Z10 eltűnésével amúgy a hírek szerint nem marad üresen az érintőkijelzős BB10-es készülék helye a palettán, jön ugyanis a nagytesó, a Samsung/Sony/Nokia nagyágyúkkal lényegesen versenyképesebb Z30, mely állítólag még januárban feltűnhet az árlistákon.

Aki viszont továbbra is az olcsóbb és kisebb Z10-re vágyik, az igyekezzen, ki tudja, meddig tart még a Telekom készlete.

Frissítés: Időközben módosították a Telekom webshopjában a Z10 státuszát, a képen is látható "kifutó készülék" felirat lekerült róla. Mindig öröm látni, hogy egy ekkora cégnél is olvasott a BerryBlog. :)

Címkék: telekom z10 z30
süti beállítások módosítása