Az iPhone kitűnő okostelefon, mint ahogy a BlackBerryk is azok, de azt azért nehéz lenne elvitatni a nyomógombos BlackBerryktől, hogy a mai okostelefonos őrületben van egyéniségük. Az idei CES-en azért biztos ami biztos jött egy cég, amely úgy gondolta, hogy ezt az egyéniséget miért ne lehetne átültetni az Apple készülékeire, és megcsinálta a rendkívül innovatív Typo nevű telefontokot, mely nem más, mint egy külső klaviatúra iPhone-okhoz. Eddig még semmi probléma nem lenne, ha ez a klaviatúra nem lenne tökéletes koppintása a BlackBerry Q10 gombsorának.

typoblackberry.jpg

Az egyébként rendszerint jámbor és birka türelmű kanadaiaknak több sem kellett, azonnal bíróságra mentek, hogy elérjék a 99 dollárba kerülő Typo betiltását, amit a múlt hét végén végül el is rendelt az illetékes bíró. Pontosabban egy ideiglenes értékesítési korlátozást léptetett életbe William Orrick addig, amíg a per nem zárul le, de az ilyen jogeseteknél ez általában egyet jelent a végleges tiltással, vagyis a legritkább esetekben születik az ideiglenes korlátozással ellentétes döntés a per végén.

A Typo egyébként nagy vonalakban kábé arra fűzte fel a védelmét a bíróságon, hogy a BlackBerrynek már kvázi úgyis mindegy, ezt az érvelést azonban a bíró (szerencsére) elutasította. A BlackBerry ellenben azzal érvelt, hogy ha a Typo a boltokba kerülhetne, azzal helyrehozhatatlan károkat szenvedne a cég, nem beszélve arról, hogy a vevőket mennyire összezavarná egy ilyen kiegészítő. Ezt egyébként kitűnően példázza a CrackBerry alábbi videója, melyben a CES-re látogató közönség sem tudja eldönteni a Typo-val ellátott iPhone-ról, hogy alma-e vagy körte szeder...

Via Bloomberg.

süti beállítások módosítása