Kövezzetek meg, vessetek az oroszlánok elé, köpködjetek le, de szerintem a Facebook igenis jó dolog. Ahányan vagyunk, annyiféleképpen és annyi mindenre tudjuk használni, és azért van egyfajta tagadhatatlan közösségépítő, közösségösszetartó szerepe is, elég csak a BerryBlog oldalára gondolni, amit nyilván nem mi, hanem a tagok tették azzá, ami jelenleg: Az egyik legösszetartóbb közösséggé a kis magyar Facebookon. Ennek az is egyik legfőbb oka, hogy a BlackBerry-használók legendásan aktívak a közösségi oldalakon.

facebook104.png

Éppen ezért érthetetlen számomra, hogy a BlackBerry ilyen hosszú ideje miért nem képes egy normálisan működő Facebook-klienst kiadni a kezei közül BlackBerry 10 operációs rendszerre. A funkciók hiányával még valahogy együtt lehet élni, de az alkalmazás legfrissebb, 10.4-es verziójának telepítését követően sokaknál gyakorlatilag teljesen használhatatlanná vált a rendszer, ami leginkább abban nyilvánul meg, hogy a posztok teljesen össze-vissza jelennek meg a kliensben.

A hibával úgy tűnik, a BlackBerry is tisztában van, ezért már készül a javítás, amit tegnap közzé is tettek a (Magyarországról hivatalosan továbbra sem elérhető) Beta Zone-ban. Akik letöltötték a bétát, vegyes eredményekről számolnak be, szóval elképzelhető, hogy lesz még a javításnak is javítása, addig meg átmeneti megoldásként tovább lehet böngészőben fácsézni.

Ha ezek a hibák megoldódtak, akkor jöhetnek az újabb funkciók, például amire nagyon sokan (köztük én is) nagyon régóta várunk: az Active Frame-támogatás.

süti beállítások módosítása