A BlackBerry 10 operációs rendszer 10.3-as verziójának megjelenése, illetve a Passport piacra kerülése úgy tűnik, komoly alkalmazásfrissítési hullámot indított el a kanadai gyártó saját fejlesztésű appjainál (is), amellett persze, hogy javában zajlik közben a színfalak mögött a rendszer további fejlesztése.

facebook_passport.jpg

Az elmúlt pár napban legalább négy gyári app frissült, emellett egy rakás népszerű, külső fejlesztőtől származó alkalmazásból is érkezett új kiadás. A BlackBerry például tegnap adta ki a Facebook app új verzióját, melynek egyik legfontosabb továbbfejlesztése, hogy az alkalmazás végre-valahára támogatja az Active Frame-es megjelenítést. Érdekesség, hogy más-más verzió érkezett a Passportra és a többi BB10-es készülékre, nem kizárt, hogy a jövőben több alkalmazás is hasonló sorsra jut majd. A Facebook app további újdonságairól egyébként nem szól a fáma, gyaníthatóan elsősorban a korábban felfedezett hibákat javította a BlackBerry - és azért ezekből volt jó néhány.

Szintén frissült a BlackBerry gyári időjárás-alkalmazása, az iránytű, valamint a számológép app is, utóbbi mintha teljesen új dizájnt kapott volna, de ezt majd megerősíti az, aki többet használja napi szinten ezt az egyébként rendkívül kézenfekvő és hasznos alkalmazást. A BlackBerry Weather is elsősorban a felhasználói felületet érintő frissítéseken esett át, így most már a Passporton is jól mutat végre az időjárás-jelentés, és nem csak azért, mert azt jósolja a program, hogy a hétvégén jó idő lesz.

A népszerűbb alkalmazások közül a héten frissült még többek közt a Twittly, az InstaVenue, a Profile Changer Pro és a Hub++, melyek közül szinte mindegyik kötelező darab.

A frissítéseket keresd a BlackBerry World piactéren!

süti beállítások módosítása