A PC-khez és szerverekhez távoli hozzáférést biztosító mobilos appok bizonyos szempontból a leghasznosabb alkalmazások közé tartoznak, akár valaki a saját, otthoni PC-jéhez kíván hozzáférni a mobilján keresztül, kár céges gépbe akar belépni, netán rokonnak segítene például egy program telepítésében vagy konfigurálásában. A TeamViewer, az egyik legnépszerűbb távoliasztal-alkalmazás, mellyel az egész kezelőfelülethez hozzáférést ad a rendszer, most BlackBerry 10-re is elérhetővé vált.

teamviewer_bb.jpeg

A BlackBerry Worldből elérhető app igazából egy androidos verzió, mely ráadásul minimum BB10 10.3-as verziót vagy újabbat kér (tehát egyelőre hivatalosan csak a Passporttal működik, pont mint a Blend), viszont mindent tud, amit a nagyok, így például kezeli a Windows 8-gesztusokat, teljes billentyűzet-támogatást nyújt, valós idejű hang- és videoközvetítést, többmonitoros üzemmődöt valamint teljes, kétirányú fájlmozgást támogat - mindezt biztonságos, 256 bites AES kapcsolattal, 2048 bites RSA-kulcsokat használva. Az alkalmazás működéséről alant láthattok egy videót.

A TeamViewer: Remote Control bétaváltozata ingyenesen letölthető a BlackBerry Worldből, a program működéséhez a túloldali eszközre is telepíteni kell a kliensprogramot, amit az alábbi linken érhettek el (ezt a verziót még frissíteni kell a 10-es kiadásra ahhoz, hogy működjön a kapcsolat).

süti beállítások módosítása