Idén év elején nagy port kavart egy pofátlan startup-kezdeményezés, mely Las Vegasban a CES-en mutatta be iPhone-okhoz fejlesztett külső klaviatúráját, a Typót. Emlékeztek, ez az a klaviatúra, aminek a gombjai pont úgy néztek ki, mintha mondjuk a Q10-ről, vagy a nemsokára megjelenő Classicról koppintották volna (akkoriban értelemszerűen csak a Q10-ről beszélhettünk). Voltak, akik szerint ezek csak gombok, és különben is, a BlackBerry már nem is létezik, mit ugrál, de a cég végül csak elérte, hogy a megtévesztő hasonlóság miatt betiltsák a Typo forgalmazását. 

typo2.png

A legparasztabb startupok egyikének ez természetesen nem volt elég, hiszen itt a Typo2, ami már iPhone 6-okhoz is csatlakoztatható, ráadásul annyira hülye megoldással, hogy a touch ID nem is használható vele, hiszen a billentyűzet eltakarja a középső érzékelő-gombot. Azért a Typo2 már nem annyira BlackBerry-koppintás, mint az első változat volt, a cég saját bevallása szerint is ez a klaviatúra már az iPhone-ok virtuális billentyűzetéhez hasonlít inkább. 

Szóval ezúttal valószínűleg megússzák az újabb pert, ettől függetlenül nem kizárt, hogy jól jövedelmez majd a külső billentyűzet, ami az összes iPhone-tartozékkal egyetemben elég drága: 99 dollárt, vagyis napi árfolyamon uszkve 25 ezer forintot kérnek érte. Mondjuk aki ennek az összegnek a tízszeresét kifizette egy telefonra, az lehet, hogy kettőt is vesz belőle, hogy legyen tarcsiban.

Via Macrumors.

Címkék: iphone typo
süti beállítások módosítása