A hétvégén megnyitja kapuit a tavaszi nemzetközi vásárok legnagyobb, infotech-tematikájú kiállítása, a hannoveri CeBIT, mely mind a német gazdaság, és így természetesen a német kormányzat számára is kiemelten fontosan kezelt esemény. A rendezvényre rendszerint kilátogat szinte a teljes német államvezetés, az élen természetesen Angela Merkellel, akiről mindenféle vicces fotók szoktak ilyenkor készülni. Például ilyenek:

merkel.jpg

A kiállításon idén ott lesz a SecuSmart is, mely többek közt azt a kriptochipet fejlesztette, mely jelenleg Merkel BlackBerryjében, és mellette még néhány ezer, felelős beosztású német kormányzati tisztviselő telefonjában gondoskodik arról, hogy az amcsik ne hallják, miről beszélnek telefonon Berlinben. A cég ráadásul ezúttal egy előzetesen kiadott sajtóközlemény szerint a CeBIT-en mutatja be a közönségnek legújabb fejlesztését, amiről nagyjából annyit tudni, hogy az IBM-mel és a Samsunggal közösen készítette a Secusmart. 

Hogy mi is pontosan ez az ESZKÖZ, az nem derül ki a közleményből, de sejtésem szerint egy új, szuperbiztonságos telefonról lehet szó, de legalábbis gyanús, hogy a Samsungnak másképpen nem nagyon lenne keresni valója ebben a triumvirátusban. Aztán persze az is lehet, hogy "csak" egy új kriptochip áll a háttérben, amit a Samsung gyárt (mely egyébként chipgyártó is természetesen), és az IBM ad mögé valamilyen infrastruktúrát.

Az viszont biztos, ebből a buliból nem lehetett kihagyni a BlackBerryt, hiszen a Secusmart tavaly óta a kanadai cég leányvállalata.

süti beállítások módosítása