Emlékszem, amikor a Google sikerein felbuzdulva az Apple is kitalálta, hogy saját térképszolgáltatást indít, mennyi kritikát kapott - amúgy tök jogosan - a cég a sebtiben összecsapott, irgalmatlanul bugos szoftver miatt. Konkrétan a fél világ azon a vállalaton röhögött, mely hiába dobta össze a világ legnépszerűbb okostelefonját, közben nem volt képest megugrani ezt a bagatellnek tűnő feladatot. Ehhez képest a BlackBerryt mondhatni méltatlanul kevés kritika éri a gyári térképalkalmazása miatt, ami ugyan most éppen frissült (csaknem egy év után), de még mindig az egyik legszarabb térkép/navigációs szoftver az ipagárban. Sőt, konkrétan a legszarabb. Tudom-tudom, first world problem.

Jó, mondjuk BlackBerryt az ember elsősorban az elsőrangú kommunikációs funkciók, meg az iparágvezető biztonsági háttér miatt vesz, meg különben is, az 1:1-es kijelzőn elég bénán is néznek ki ezek a szoftverek, de nehogymár 2015-ben problémát okozzon egy okostelefonos platform számára egy épkézláb gyári navigációs app összehozása. És itt most nem is a program fapadosságáról vagy az esetleges hibákról van szó (melyek egy része állítólag javítva lett a most kiadott új verzióban), hanem arról, hogy ha itthon akarsz navigálni a programmal, akkor még mindig ez a kép fogad:

bbmaps_voice.jpg

Vagyis nem szó szerinti fordításban

a hangalapú navigáció nem érhető el ehhez az útvonalhoz, mert nem vagy elég fontos ügyfelünk ahhoz, hogy megvegyük a térképlicencet a szaros kis országodra és/vagy ha elég fontos ügyfelünk vagy, mert mondjuk Nyugat-Európában élsz, akkor ne akarj ebben a szaros kis országban a BlackBerryddel navigálni.

Egyébként meg alternatív megoldásként ott a Navfree meg a legidiótább nevű navigációs alkalmazás, a Mireo Don't Panic a BlackBerry Worldben.

Kész szerencse, hogy nincs autóm.

süti beállítások módosítása