Jó hír annak, aki Budapesten él vagy dolgozik, és 4G-s BlackBerryt (vagy bármilyen más okostelefont, végtére is senki sem lehet tökéletes) használ, valamint a Vodafone ügyfele: A piros logós mobilszolgáltató ma bejelentette, hogy az egész fővárosra kiterjesztette tavaly novemberben elindított 4G-s hálózatát. Ezzel immár mindhárom magyarországi szolgáltatónak van teljes 4G-je Budapesten, melyet a megfelelő készülékekkel és megfelelő előfizetéssel rendelkező ügyfelek használhatnak.

vodafone_markabolt.png

A Vodafone esetében a BlackBerry-felhasználók számára semmilyen plusz költséget nem jelent a 4G, bár elképzelhető, hogy díjcsomagot kell váltani ahhoz, hogy használni tudd (kártyásoknak például nem jár a gyorsabb hálózat). A szolgáltató hálózata egyébként valamivel lassabb, mint a többieké, egész pontosan fele a sávszélesség, hiszen egy 4G-s voda bázisállomás 75 Mbps-t tud átvinni maximum, egy telekomos/telenoros meg 150 Mbps-t. Ami persze egy telefonra levetítve erőteljes túlzásnak tűnhet, no de mi van akkor, ha egyszerre húszan csatlakoznak ahhoz a cellához? Márpedig Budapesten ez egyáltalán nem elképzelhetetlen állapot.

Még több százalék, MHz és Mbps a hivatalos sajtóközleményben alant:

Alig 10 hónappal a szükséges frekvencia készlet használatbavételét követően a Vodafone egész Budapestet és az ország legnagyobb városait is lefedte a leggyorsabb mobilinternetes szolgáltatással, a 4G-vel. A Vodafone 4G megfeszített ütemű hálózatfejlesztésnek köszönhetően immár Budapest 99 százalékán, valamint minden nagyobb városban és a Balaton környezetében is elérhető.

 A Vodafone 2014 novemberében Budapest belvárosában indította el a minden korábbinál gyorsabb mobilinternet hozzáférést nyújtó 4G szolgáltatását, miután a frekvenciapályázaton elnyerte a 4G/LTE szolgáltatás elindításához szükséges 800 MHz-es és 2600 MHz-es frekvencia tartományt. A vállalat a korábbi terveknek megfelelően folytatja az országos 4G hálózat kiépítését.

 A Vodafone országosan 98,4 százalékos kültéri lefedettségű szélessávú mobilinternet hálózatán az ország nagy részén már ma is elérhető a 42Mbps sávszélesség, ami a 4G szolgáltatás aktiválásával egyre többek számára 75 Mbps-re nőtt. A hálózaton a 4G-képes telefonnal, vagy táblagéppel rendelkező felhasználók minden eddiginél stabilabb és gyorsabb online szolgáltatásokat vehetnek igénybe mobiljukon, villámgyorsan tölthetnek fel és le nagyméretű file-okat, videókat, vagy akár filmeket is.

(Milyen kár, hogy a Vodafone-nál nem kapható BlackBerry, pedig egy vörös Passport igazán stílszerű lenne a vörösöktől, nemde?)

süti beállítások módosítása