Nemrég volt itt egy poszt az ex- Guns N' Roses basszerosról, Duff McKaganról, aki bölcs rockerhez méltóan osztotta az észt, pontosabban az életviteli tanácsokat (amiket egyébként egy könyvbe is összegyűjtött). Duff nagy BlackBerry-hívő, el is mondta "emlékirataiban", hogy a BlackBerrysek általában lojális figurák, az igazi hardcore felhasználók pedig évekig nem válnak meg egy-egy telefontól. A tag olyannyira nem beszélt a levegőbe, hogy mostantól már kutatás is bizonyítja, nagy átlagban a BlackBerry-felhasználók őrzik meg legtovább a telefonjukat:

több, mint két és fél évig.

A Kantar WorldPaneltől származó adatok szerint egy átlagos amerikai okostelefon-életciklus 22 hónap, vagyis ennyi ideig tartja meg az új készüléket a vásárlója. A kutatás természetesen az iPhone-fogyasztókra van elsősorban kihegyezve (ők egyébként 25 havonta cserélik le a telefonjukat), de azért a többi márkára is kiterjed, például a Microsoft Lumiákra (16 hónapos csereciklus) és a Samsung készülékekre (18 hónapos csereciklus). A BlackBerry-felhasználóknál meg 32 hónapig marad átlagosan egy készülék.
bblove_2.jpg

Persze ez több dologra is utalhat, például nincs mire cserélni, vagy be van betonozva a régi, BBOS készülék sok cégnél a rendszerbe, ugyanakkor azt is megmutathatja, hogy a BlackBerryk egyrészt jól is bírják a strapát, másrészt meg sok felhasználó Duff McKaganhez hasonlóan a konzumeridiotizmus helyett a valamivel lojálisabb utat választja. 

Ha már itt tartunk, jöjjön egy kis belsős felmérés:

süti beállítások módosítása