Miközben a BlackBerry idei egyik legfontosabb bejelentésére, konkrétan egy androidos okostelefon bemutatására készül, a színfalak mögött tovább zajlik a cég átalakulása, mely többek közt azt a teamet is érinti, amelyik tevékeny szerepet vállalt a Venice, vagy ahogy állítólag hívni fogják, a Priv megalkotásában. 

office_bb.jpg

A Reuters a hét elején megírta, hogy miközben a kanadai IT-iparág prosperál, a BlackBerry újabb leépítési hullámot indított el még a múlt héten: a cég mintegy 200 dolgozójának mondott búcsút, ők kivétel nélkül a hardverrészlegen, vagyis a telefonokon dolgoztak eddig. Az üzleti lap forrásai szerint a leépítésnek köze lehet ahhoz, hogy a Venice gyakorlatilag elkészült, más kérdés, hogy ez így kicsit olyan, mintha a BlackBerry nem tervezne folytatást, függetlenül attól, hogy mennyire lesz sikeres az első androidos BlackBerry.

Erről persze nyilván nincs szó, egy multinál (márpedig a BlackBerry még mindig multi) teljesen normális, hogy adott projektek lezárása után átcsoportosítja, vagy elküldi a munkaerő egy részét, valószínűleg most is csupán ennyi történt, nem kell messzemenő következtetéseket levonni 200 ember elküldéséből. Ráadásul a BlackBerry közben folyamatosan vesz fel munkaerőt, csak éppen a szoftver- és kapcsolódó részlegekre, azon belül is elsősorban a QNX-alapú megoldásokat fejlesztő divízió a sztár mostanság.

Emellett a hardver fejlesztése és gyártása rendkívül könnyen kiszervezhető egy ilyen cégnél, míg a fő kompetenciákat házon belül tarthatják a kanadaiak (ami ebben az iparágban különösen fontos szempont)...

Via Reuters.

süti beállítások módosítása