Helyi idő szerint a reggeli órákban kiadta a BlackBerry a 2016-os második üzleti negyedévének eredményeit, melynek része az unalmas számadatok mellett (erről majd később lesz szó) a kitekintés a jövőre vonatkozóan. Noha alighanem többetekkel egyetemben ma ennél talán picivel többre számítottam, a jelentés mindössze egy rövidke bekezdést szentel az új hardver-termékvonalnak, illetve fejlesztéseknek, mely két fő mérföldkövet említ:

-Érkezik az első androidos készülék, a PRIV

-Jövő márciusban jön az új BB10-verzó

Vagyis mostantól hivatalos, hogy a BlackBerry androidos csúszkatelefonnal hozakodik elő, noha azon kívül, hogy androidos, meg hogy csúszkatelefon, ma semmi újdonságra nem derült fény (egyelőre). A megjelenési idővel kapcsolatban sincs egyelőre sok konkrétum, azaz a Priv még idén a boltokba kerül a fontosabb piacokon, tehát simán benne van a pakliban, hogy itthon 2016-nál előbb nem nagyon lehet majd hozzájutni a készülékhez, maximum magánimporton keresztül.

bbry_logo.jpg

A Privről amúgy a következő hetekben derülnek majd ki a lényegesebb részletek, mindenesetre feltűnő, hogy egy árva szó sincs arról, hogy a telefon bármilyen formában képes lenne akár a megjelenéskor, akár később BlackBerry 10-et futtatni, noha a keményvonalas rajongók láthatóan az utolsó pillanatig nem adják fel a reményt ezzel kapcsolatban.

A BlackBerry emellett azért leszögezte, hogy a BB10 további fejlesztése iránt eltökélt, ami azért szintén borítékolható volt. Az új, 10.3.3-as verzió jövő márciusban jelenhet meg, az újdonságokról egyelőre semmit nem tudni, már azon kívül, hogy a fejlesztések mostantól elsősorban a biztonsági és adatvédelmi rendszer további erősítésére koncentrálnak majd. Feltűnő emellett azért az is, hogy új BB10-es telefonról egy árva szó sem esett a jelentésben.

A negyedéves jelentést követő konferenciahívás jelenleg is zajlik, ha elhangzik bármilyen új információ a fentiekkel kapcsolatban, a poszt bővülni fog.

süti beállítások módosítása