A mobilszolgáltatótól kapott SIM-ek mióta világ a világ, PIN-kóddal vannak ellátva, pont mint a bankkártyák zöme, ráadásul voltaképpen hasonló okból: hogy illetéktelenek ne húzhassanak ki pénzt az ember zsebéből. A SIM PIN-jét tehát ajánlatos bekapcsolva tartani mindig, és nem árt jól megjegyezni, hiszen ha elfejelted, három helytelen próbálkozás után letilt a kártya, és már csak a PUK-kód beírása segít (ha mázlid van, és megtalálod az eredeti plasztikot), vagy a szolgáltatód -- de addig is lesz egy használhatatlan SIM-ed.

De ki bír manapság ennyi PIN-t fejben tartani? Nekem például nem nagyon megy, még szerencse, hogy egy tetszőleges telefonnal -- jelen esetben egy BlackBerryvel -- tetszőleges négyjegyű számra változtathatod a szolgáltató által véletlenszerűen kiosztott kódot. Nem, egyáltalán nem javaslom, hogy ez a születési évszámod legyen.

sim_pin.jpg

BlackBerry 10-es készüléket használva a PIN-kód megváltoztatásához tedd a következőket:

  • Lépj be a BlackBerryd Rendszerbeállítások menüjébe
  • Navigálj a Biztonság és adatvédelem menüpontba
  • Válaszd a SIM-kártya opciót
  • Bökj a PIN1 megváltoztatása feliratra

Figyelem: ezen a ponton a meglévő PIN-kódodat és az újat egyaránt be kell pötyögni (utóbbit kétszer). Ha az eredeti PIN-t nem tudod, nem emlékszel rá, fordulj a szolgáltatódhoz, mert három sikertelen kísérlet után letilt a kártyád!

Ugyanitt akár ki is kapcsolhatod a PIN-kód bekérését, ám ezzel nagyobb kockázatot vállalsz a kelleténél, ráadásul itt is meg kell adni az eredeti PIN-t.

süti beállítások módosítása