KIFUTOTT AKCIÓ!

Az okostelefonok, köztük a BlackBerryk kijelzője az egyik legféltettebb kincsnek számít, nem véletlen, hogy az egyre ellenállóbb üvegek dacára sokan speciális védőfóliákkal igyekeznek megóvni a felületét a karcoktól, sérülésektől. Netán a sminkmaradványoktól. 

xpro.png

Ha még nincs kijelzővédő fólia a BlackBerryden, akkor lehet, hogy most jött el az ideje annak, hogy beszerezz rá egyet, azaz inkább kettőt, a BerryBolt új akciójában ugyanis a kiváló minőségű Xpro kijelzővédő fóliákból most egy csomag áráért kettőt kapsz! A méretpontos, ujjlenyomat-taszító fóliák csomagolásában részletes, magyar nyelvű leírást, valamint egy nedves és egy száraz törlőkendőt is találsz, így a felhelyezéssel sem lesz gondod.

Az ajánlat csak az Xpro márjákú fóliákra és 2015. március 22-én éjfélig, a webshopban leadott rendelésekre vonatkozik. Egy fóliát tegyél a kosárba, a másikat automatikusan mellétesszük a csomagodba.


A BerryBolt Magyarország első és legnagyobb, kifejezetten BlackBerry termékekre szakosodott webáruháza 2011 óta. A BerryBolt és a BerryBlog közös tulajdonosi háttérrel rendelkezik.

Ha online zenestreamelő szolgáltatásokat kellene említeni, errefele valószínűleg elsőként a Deezer vagy a Spotify jutna eszébe mindenkinek, pedig akad még jó pár olyan megoldás szerte az interneten, melyek nyugatabbra (vagy éppen keletebbre) népszerűek. Ezek egy része persze azért olyan népszerű arrafelé, mert csak az adott országban érhető el (ilyen például a Pandora), de van olyan is, ami ki tudja, miért, nem ugrotta eddig meg a lécet máshol.

kloudmix.png

Ilyen szolgáltatás a Mixcloud is, mely valójában egy személyre szabható online rádióadó-gyűjtemény, ami többek közt DJ-k gyűjteményét, podcastokat és tematikus rádióműsorokat "sugároz" az interneten a különböző (mobil)készülékekre. Mostantól pedig akár BlackBerrykre is, elkészült ugyanis a Mixcloud natív, nem hivatalos kliense, a Kloudmix.

A program gyakorlatilag olyan, amilyennek minden, natív zenestreaming alkalmazásnak lennie kéne BB10-en, vagyis gyönyörűen beépül az operációs rendszer kezelőfelületébe, valamint a Huba - talán ezt látva az efféle szolgáltatás üzemeltetői is belátják, hogy nem is olyan nagy ördöngősség BlackBerryre mutatós és használható appokat fejleszteni.

A Kloudmix letölthető a BlackBerry Worldből, az app ára 1,79 euró.

Ha korábban próbáltál Skype-on vagy Viberen (persze nem BlackBerryn) telefonálni valamelyik mobilszolgáltató hálózatán keresztül, elég könnyen azon kaphattad magad, hogy vagy egyáltalán nem sikerült hívást kezdeményezni, vagy a legrosszabb analóg időket idézte a hívás minősége. Ez nem véletlenül volt így, a mobilszolgáltatók számára ugyanis nem túl jó üzlet, hogy te olcsón, ad abszurdum ingyen hívogatod az ismerőseidet mobilneten, amikor akár fizethetnél is mondjuk 30-40 forintos percdíjat a hanghívásért. Szerencsére a mobilszolgáltatók lassan kezdenek észhez térni, itthon a Vodafone jelentette például be büszkén, hogy feloldja a VoIP-szolgáltatások korlátozását.

voip.jpg

Persze ez így ebben a formában csak részben igaz, mivel egyrészt csak a jelenleg is elérhető tarifákra vonatkozóan történik feloldás, másrészt a feltöltőkártyás netet használók számára továbbra is tabu a VoIP. Ettől függetlenül szakértők többnyire egyetértenek abban, hogy a Vodafone lépése mindenképpen paradigmaváltást jelent, és idővel a Telenor meg a Telekom is követni fogja a vörösöket.

Őszintén szólva nem tudom, hogy a BlackBerry üzenetküldő- és VoIP-platformját, a BlackBerry Messengert mennyire érintették a korábbi korlátozások a Vodafone-nál, mindenesetre a folyamat így is, úgy is kihatással lehet minden VoIP-alkalmazásra, hiszen általánosságban az internetalapú telefonálás népszerűségének emelkedését eredményezheti, ezzel pedig olcsóbbá teheti a hanghívásokat. Persze ez a folyamat nem máról holnapra fog lezajlani, de az a rossz hírem van a szolgáltatók számára, hogy megállíthatatlan trendről beszélünk.

Egyébiránt beszédes, hogy a telekomosok számára semmilyen tarifával nincs BBM (sem chat, sem VoIP) a mobilhálózaton, hacsak nem fizet az ügyfél a BlackBerry-szolgáltatásért. Ezzel tulajdonképpen kijelenthető, hogy a Magyar Telekom az országban, sőt, meg merem kockáztatni ,hogy a régióban, netán egész Európában egyedüliként pénzt kér egy nem általa üzemeltetett VoIP-szolgáltatásért. Persze nem azért kér pénzt, vagyis nem csak azért, de közben meg próbálj meg BBM-ezni hagyományos mobilnettel. Na ugye.

Ha már itt tartunk, ideje újra szavazni!

Via HWSW.

Via Vodafone Magyarország.

Vannak, akiknek a legdrágább okostelefonok sem elég drágák, akik szó szerint mindenáron (vagy minden áron?) különbözni akarnak a nyájtól. Ezeknek az embereknek kétszeresen is nyerő választás egy Porsche Design által megtervezett és legyártott egyedi BlackBerry, melyekből éppen most készült egy új változat - ha úgy tetszik, a luxus luxusa.

pd_9983graphite.jpg

Ez esetben szerencsére szó sincs aranyról, meg csillogó gyémántokról, a sokkal visszafogottabb Porsche Design P'9983 Graphite-ot egyszerűen csak grafitszürke borítással látták el, a hátlapja pedig valódi bőr bevonatú, szemben az eredeti P'9983 változat karbonszálas akkufedelével. 

A P'9983 Graphite a színét és az említett bőr borítású hátlapot leszámítva semmiben nem különbözik az eredeti kiadástól, még az árcetlire is ugyanaz az ár, vagyis 1650 euró kerül. 

Ha sikerült kedvet csinálni hozzá, irány a kassza!

A BlackBerry talán az egyetlen olyan okostelefon-gyártó, mely nem rendelkezik saját táblagéppel -- ennek a hiányosságnak van némi történelmi előzménye, egy PlayBooknak nevezett kísérlet formájában, ami nézőponttól függően vagy félkész termék volt a megjelenésekor, vagy csak egyszerűen nem volt rá felkészülve a piac. A hétvégén azonban a BlackBerry visszatért a tabletpiacra, ezúttal egy olyan eszközzel, amin a Samsung logója virít, és van rajta Bundes-Appstore is. És ez nem vicc, sőt, véresen komoly.

secutablet.jpg

Nem, még mindig nem vette meg a Samsung a BlackBerryt (fordítva meg pláne nem), egyszerűen arról van szó, hogy a BlackBerry egyik leányvállalata, a német SecuSmart az IBM-mel és a Samsunggal karöltve múlt szombaton bejelentette a SecuTABLET nevű szuperbiztonságos tabletet. A kütyüt olyannyira nem játékszernek szánják a közreműködők, hogy az egyébként a Galaxy Tab S 10.5-re épülő készüléket hiába is keresi majd bárki a Media Marktban vagy éppen a mobilszolgáltatóknál, csak cégek és kormányzati szervek juthatnak majd hozzá, csillagászati összegekért (indulásként 2250 euróért) cserébe.

A SecuSmart által szállított, BB10-es BlackBerrykkel kompatibilis kriptochip, illetve a hozzá készült szoftver amúgy önállóan is megvásárolható, csaknem 3000 euróba, vagyis alsó hangon 930 ezer forintba (!!!) kerül, és ebben ráadásul nincs benne a készülék ára sem. Van persze az a szint, ahol ez sem megfizethetetlen összeg: Ilyen megoldással telefonál ma többek közt Angela Merkel kancellár, meg a német államapparátus néhány ezer, nemzetbiztonsági szempontból kritikus munkát végző tisztségviselője -- de azért az adófizetők pénzével felelősen gazdálkodó német kormányzat bizonyára kap némi kedvezményt az árból.

Ahogy az ilyen termékeknél az lenni szokott, a SecuTABLET biztonsági erődítményének falszerkezetét nem kötik senkinek az orrára, de legalábbis nem a nagyközönségnek, a célcsoportba abszolút passzoló amerikai, valamint német kormányzati infobiztonsági szervek azonban már tesztelhetik a világ legbiztonságosabb tabletjét.

süti beállítások módosítása