Akivel megesett már az a csúfság, hogy ilyen vagy olyan formán meggyűlt a baja a BlackBerry 10 operációs rendszert futtató BlackBerryjével, az valószínűleg találkozott már a gyártó saját fejlesztésű diagnosztikai alkalmazásával, a BlackBerry Virtual Experttel (BBVE). A legkülönfélébb komponensek tesztelésére alkalmas BBVE mostantól már Androidra is elérhető, egyelőre kizárólag PRIV-felhasználóknak.

bbve_priv.jpg

A Play Store-ban elég részletes, magyar nyelvű leírás taglalja, mire is használható az alkalmazás (apropó, a Google alkalmazásboltjában minden BlackBerry-appról hasonló részletességű magyar nyelvű leírás van, csak szólok), íme tehát a részletek:

BlackBerry készülékének állapotfelmérésre van szüksége? Javítást fontolgat?

A BlackBerry Virtual Expert diagnosztikai alkalmazás a BlackBerry egyszerűen használható, intuitív diagnosztikai alkalmazása. Ennek az alkalmazásnak az a célja, hogy segítsen meghatározni azoknak a hibajelenségeknek az okát, amelyeket BlackBerry készüléken tapasztal. Az alkalmazás végigkíséri egy sor hardverteszten, a végén pedig az eredményeket összefoglalva tekintheti meg.

A BlackBerry Virtual Expert kifejezetten BlackBerry okostelefonja funkcióinak ellenőrzésére készült. Az alábbi elemeket ellenőrizheti vele:

- Fényképezőgépek
- Fényképezőgép vakuja
- Kijelző
- Billentyűzet
- Fő billentyűzet
- Oldalsó gombok
- Csúszka
- Érintőképernyő
- Hangszóró
- Kihangosító
- Sztereó fejhallgató
- Mikrofonok
- Rezgőegység
- Állapotjelző LED
- USB-csatlakozó
- USB-port
- Fényérzékelő
- Közelségérzékelő

A teszteredményeket a teszt(ek) végén tekintheti meg. Ha a tesztek bármelyike sikertelen lenne, ügyféltámogatásért vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával, és küldje el neki a diagnosztikai adatokat, hogy mielőbb újra része legyen a BlackBerry minőségben és hatékonyságban.

A BlackBerry Virtual Expertnek minden PRIV-tulaj telefonján ott van tehát a helye, hiszen ha bármi anomália tapasztalható a készülékkel, az alkalmazás segítségével könnyedén kideríthető, hogy milyen eredetű a hiba, ezzel mind a felhasználó, mind a szerviz (értékesítő) dolgát megkönnyítve.

A BlackBerry Virtual Expert ezen a linken érhető el a Google Play Store-ból.

süti beállítások módosítása