A WhatsApp fejlesztői előtt most már aztán tényleg le a kalappal, hiszen a világ legnépszerűbb mobiltelefonos chatkliensét derekasan frissíti a cég BlackBerry 10-en is, annak ellenére, hogy nemrég az a sajnálatos döntés született legfelül, hogy a platform december 31. után nem támogatott többé. És a fejlesztők ahelyett, hogy döntés mögé beállva már most hagynák veszni a BB10-felhasználókat, továbbra is javítgatják az appot, mintha mi sem történt volna. Ez tényleg őrületes!

whatsapp-for-pc.jpg

A program legújabb bétaverziója a minap jelent meg a Beta Zone-ban, elsősorban különböző hibajavításokkal, melyek a médiafájlok küldését, feltöltését érintik. Azért a program diszkréten figyelmezteti a felhasználókat a névjegy menüpontban, hogy a WhatsApp december 31-ével nem támogatja a készüléküket, ami jó eséllyel egyet jelent azzal, hogy frissítések ide- frissítések oda, a programmal többé be sem lehet majd jelentkezni a szolgáltatásba.

December 31-ig persze még sok víz lefolyik a Dunán, bár azt a verziót kevéssé tartom valószínűnek, hogy a WhatsApp meggondolná magát, és valamilyen módon mégis folytatná a BlackBerry 10 platform támogatását. Ettől függetlenül igazán lovagias, hogy az anyacéggel, a Facebookkal ellentétben nem fordítanak azonnal hátat annak a vélhetően így is több milliós felhasználói bázisnak, akik ma is a BlackBerry saját mobilos rendszerére épülő készülékek egyikével rendelkeznek.

A WhatsApp új verziója a bétatesztelést követően itt érhető majd el a BlackBerry Worldben.

süti beállítások módosítása