Javában zajlik a BlackBerry saját fejlesztésű androidos programcsomagjának a fejlesztése, így a tegnapi rendszerfrissítéseket (PRIV és DTEK50) követően alighanem rövidesen a BlackBerry Hub+ csomag is részben vagy teljes egészében megújulhat.

A BlackBerry Beta Zone-ban már a felhasználók bevonásával tesztelik a programcsomag legújabb elemeit, melyek szokás szerint kisebb-nagyobb újdonságokat és hibajavításokat hoznak majd. A tesztprogramhoz mostantól már olyanok is csatlakozhatnak, akiknek nem BlackBerryn tesztelnének, hanem valamilyen más márkájú készülékre töltik le a Hub+ csomagot - a következő frissítéstől ezen felhasználók köre drasztikusan nőhet majd.

nexus5x_bb_apps.jpg

A BlackBerry múlt hónapban, amikor útjára indította a Hub+ csomagot, egy elég komoly limitációval látta el a szoftvereket, nevezetesen csak az Android 6.0-s verziójával, vagy annál frissebb OS-sel ellátott készülékekre voltak telepíthetők a szoftverek. Ez most változhat, a legújabb bétát ugyanis már Lollipop-ot (Android 5.0.1) futtató okostelefonokra és tabletekre is lehet majd telepíteni, ami alsó hangon néhány százmillió potenciális új felhasználó számára nyitja meg a lehetőséget a szoftver telepítésére és használatára.

A Google legfrissebb statisztikái szerint ugyanis az Android 6.0-t még augusztusban is csak az androidos mobilok alig több mint 15 százaléka futtatta, míg az egyel korábbi verzió százalékos aránya összesítve 35,5%. Mondanom sem kell, a BlackBerry számára kulcsfontosságú, hogy ezt a felhasználó bázist is elérje az előfizetéses vagy adware rendszerben működő Hub+ csomaggal.

 Az új, végleges szoftverkiadások megjelenése napokon belül várható.

süti beállítások módosítása