Hétfőn írtam róla egy posztot, hogy a BlackBerry új csevegőalkalmazásba tereli azokat a vállalati felhasználókat, akik a BBM Protected megerősített biztonsági és menedzsment szolgáltatásait használják - ezt néhányan tévesen úgy értelmezték, hogy a cég ezt a funkciót is külsősöknek szervezi, mint a telefonok tervezését és gyártását, erről azonban szó sincs. A BBM Protected a jövőben BBM Enterprise néven fut tovább, ugyanazon az infrastruktúrán, ugyanazzal a biztonsági háttérrel, mint eddig, és már meg is jelent hozzá a vadonatúj kliens.

bbmenterprise_ikon.jpg

A BBM Enterprise app első ránézésre nem sokban különbözik az eredeti BBM-től, kicsit más a kék menüelemek árnyalata, de kábé ennyi az összes különbség. A programból (vagy legalábbis az első kiadásból) úgy ahogy van kikerült a BBM Csatornák és a BBM Shop (vele együtt a matricák) modul, az app ennél fogva némileg karcsúbb, mint az eredeti verzió. Majd elfelejtettem, természetesen reklámok sincsenek benne.

Elvileg a jövőben a korábbi BBM Protected biztonsági funkcióit már csak ezen az alkalmazáson keresztül lehet majd használni, ami érdekes kihívások elé állíthatja azokat a csatorna adminisztrátorokat, akik BBM Enterprise előfizetők is egyben -- hacsak addig az új appba nem építik be a csatornák kezelését. Érdekesség, hogy a vállalati rendszergazda már az eredeti BBM-nél is letilthatta a két említett funkciót a szolgáltatás adminisztrációs konzoljában.

A helyzetet csak tovább tetézi, hogy a két BBM alkalmazás nem használható párhuzamosan, vagyis vagy az egyikbe, vagy a másikba lehet csak bejelentkezni (ugyanazzal a BlackBerry ID-val), a BBM Enterprise elvileg csak akkor engedi a logint, ha a BlackBerry ID-hez érvényes BBM Protected (pardon, Enterprise) előfizetés van társítva. 

A BBM Enterprise alkalmazás egyelőre csak Android platformon érhető el, iOS-re várhatóan pár napon belül, a jóváhagyatási eljárás lezárásával érkezhet meg az app.

Az éves szinten kb. 11 ezer forintba kerülő szolgáltatásról itt olvashatsz bővebben

süti beállítások módosítása