Még vége sincs a Mobile World Congressnek, épphogy csak bemutatta első (félig-meddig) saját okostelefonját a BlackBerry Mobile (vagy TCL Communication, ha úgy tetszik), máris érkeznek az első információmorzsák a folytatásról. Igen, a KEYone még idén új testvérkéket kap, legalább kettőt.

Ezt maga Nicolas Zibell, a TCL Communication első embere kotyogta el egy interjúban még szombaton, nem sokkal azután, hogy a KEYone-t mutogatta a színpadon a jelen lévő újságíróknak. Részleteket persze szokás szerint nem árult el a cégvezető, bennfentesek azonban tudni vélik, hogy mindkét újdonság a DTEK-széria formavilágát viszi tovább, azonban szinte biztos, hogy ezzel a névvel szakítani fog a gyártó.

Gondolom ezt azért olyan sokan nem bánjátok.

A TCL tehát igyekszik már a licencmegállapodás első évében tanúbizonyságát tenni, hogy komolyan veszi a BlackBerry márkanevű okostelefonok forgalmának fellendítését.

zibell_keyone.jpg

Az üzenet persze nem feltétlenül a rajongóknak szól - bár kétségtelen, hogy ez számunkra is szívet melengető hír -, sokkal inkább az operátoroknak, akik az utóbbi egy-két évben nem ápoltak különösebben jó viszonyt a BlackBerryvel. Márpedig a TCL-nek elemi érdeke, hogy ezen mielőbb változtasson, ha többszörözni kívánja az eladásokat.

Zibell egyébként az interjúban arról is biztosított mindenkit, hogy a TCL-nek abszolút elsődleges prioritása lesz idén a BlackBerry brand megerősítése, vagy egyesek szerint egyenesen a feltámasztása, ami a cég pénzügyi hátterét tekintve egyáltalán nem tűnik lehetetlen küldetésnek. 

Szerintem ezen a ponton érződik igazán, hogy a TCL licencmegállapodással milyen sokat nyert maga a márka, illetve áttételesen maga a piaci is, hiszen míg az anyavállalat az elmúlt egy-két évben fokozatosan lebegtette a hardvergyártás teljes leépítését (ami végül meg is történt), addig az új partner teljes mellszélességgel kiáll a BlackBerry okostelefonok mellett. És ennek szerintem nagyon, nagyon jó üzenete van.

Via Cnet.

süti beállítások módosítása