A tegnapi poszthoz szorosan kapcsolódóan még a tegnapi napon újabb hírmorzsák kerültek ki az internetre a BlackBerry portfólióbővítése kapcsán, egymástól teljesen függetlenül. Ám mindkét forrás azt erősíti, hogy még az ősszel társat kaphat a KEYone, sőt, már konkrétan októbert emleget maga a BlackBerry Mobile is.

thenewblackberry.jpg

Először is tegnapelőtt a TCL Communication Ltd. egy rejtélyes, csak BBD100-1 kódnevet viselő eszköze megkapta a Bluetooth SIG (special interest group) certifikációját, ami többnyire ékes bizonyítéka annak, hogy egy gyártó valamit rövidesen piacra dob (már ha képes az a valami Bluetooth-kommunikációra).

krypton-bts_0.png

A kódnévből azért elég könnyű levonni bizonyos következtetéseket, különösen a korábbi típusjelöléseket átböngészve, melyek szerint:

  • BBA100-x = DTEK60
  • BBB100-x = KEYone
  • BBC100-x = Aurora

Az újabb BlackBerryről a Bluetooth SIG adatlapja alapján sok minden egyebet nem lehet kideríteni, maximum azt, hogy a készülék megfelel majd a Bluetooth 4.2-es szabványnak, és a rajta futó szoftververzió kódja AAN469. Azt azonban már maga François Mahieu, a TCL globális értékesítési vezetője erősítette meg újfent a Berlinben tartózkodó sajtónak éppen tegnap, hogy az októberben érkező új BlackBerry képességeit tekintve lényegében egy KEYone lesz, mínusz a billentyűzet.

Illetve a jelek szerint vízálló lesz.

Erre pedig a TCL (vagy nevezzük BlackBerry Mobile-nak) szerint azért van szükség, mivel a cég nem kizárólag a billentyűzetes telefonok iránt érdeklődőket kívánja megszólítani, így a KEYone bizonyos képességeit (adatbiztonság, szuper akkus üzemidő) full touch formátumba öntve is piacra kívánja dobni. Fontos, hogy ezúttal jó eséllyel már nem egy olyan referenciadizájnnal lesz dolgunk, mint a DTEK50/60 esetében, illetve ahogy a tegnapi poszt is utal rá, várható, hogy további szoftverszintű változtatások, újdonságok kerülnek a rendszerbe a készülék megjelenésével.

Aki pedig újabb QWERTY-s telefonra áhítozik, ne csüggedjen, a következő, csőben lévő fejlesztés (vagy Krypton, vagy Juno) a pletykák szerint ismét visszatér a gyökerekhez.

Via Bluetooth SIG, CNET.

süti beállítások módosítása