Úgy fest, a KEYone forgalmazásának egyéves évfordulójára csak befutnak az első élőképek a tavaly megjelent QWERTY-s BlackBerry lehetséges utódjáról, esetleg az utód prototípusáról (ez nem teljesen egyértelmű). Az Athena kódnéven futó újdonságot ráadásul már el is keresztelték a pletykaforrások KEY2-nak, amit én azért nem vennék készpénznek, de mindenesetre logikus név-evolúciónak tűnik. 

Az április közepén kiszivárgott renderekhez képest a kínai forrásokból származó fotókat elnézve mindenképpen történt annyi előrelépés, hogy immár egyértelműen látszik a KEYone-hoz képest nagyobb méretű, matt felületű gombsor, aminek az elrendezésébe egy új, egyelőre nem tisztázott funkcióval felruházott gomb is került a jobb alsó sarokba. 

key2_leak_1.jpg

A (proto)típuson átalakult a gombokat vízszintesen elválasztó, egyébként elég régóta BlackBerry-jellegzetességnek tekintett ezüst (vagy éppen fekete) csík, de maradt az ujjlenyomat-szkenner a szóköz-billentyűben (szerencsére BlackBerry-logó nélkül). 

A TENAA-tól (kvázi kínai hírközlési hatóság) kiszivárgott képek megerősíteni látszanak a korábbi renderek alapján festett képet, azaz a KEY2 (vagy KEYtwo?) külseje kapott néhány kisebb-nagyobb kozmetikai fejlesztést a KEYone-hoz képest, illetve már részben a belsőre utal a dupla hátlapi kamera (a BlackBerryk közül elsőként).

További műszaki részletek nem derülnek ki az eszközről, de a pletykák szerint a KEYone-utód eléggé tele lesz pakolva memóriával (mind a rendszermemóriát -6 GB-, mind a tárterületet -64-128 GB- illetően), megkapja a tavaly év elején megjelent Snapdragon 660 SoC-t, ami bár szintén középkategóriás cucc, teljesítményben elég nagy előrelépés a KEYone-ban lévő 625-höz képest.

Ami jó eséllyel változatlan marad mind méretben, mind felbontásban, az a KEYone kijelzője - csak remélhetőleg ezúttal jobb ragasztót használ majd a beszállító.

Bemutató állítólag egy hónapon belül.

Via SlashLeaks, GizmoChina.

süti beállítások módosítása