A BlackBerrykkel kapcsolatosan eddig általunk hallott legtöbb kritika valamilyen módon kötődött a telefonok kissé ódivatú, mondhatni avittas kezelőfelületéhez. Tény, hogy napjaink okostelefon-csodái olykor valóban szemet gyönyörködtető kezelőfelülettel rendelkeznek, és ma már többnyire kellően gyorsak is ezek a felületek ahhoz, hogy jól lehessen használáni őket - a nagy többségnek pedig ez elég.

Ettől függetlenül természetesen a BlackBerry-tulajoknak is meglehet az igényük rá, hogy a RIM, vagy rosszabb esetben a mobilszolgáltatók által megálmodott háttérkép-kezelőfelület kombinációt lecseréljék, adott esetben valami egészen szokatlan, a BlackBerryk látványvilágától gyökeresen különböző valamire.

Kevéssé közismert, de néhány okostelefon-platformhoz hasonlóan a BlackBerry OS is lehetőséget ad a menük átszabására, átrajzolására. Vannak, akik hobbiszinten készítenek maguknak témákat, vannak egészen elképesztően ocsmány kreálmányok, és vannak az olyan, prémium fizetős témák, melyeketet például a HedoneDesign készít.

A HedoneDesign 2008-ban alakult, független kezdeményezésként, kizárólag BlackBerry-kezelőfelületek tervezésére és árusítására szakosodott vállalkozás. A srácok által készített témák jellegzetessége, hogy gyakorlatilag mindegyik kurrens BlackBerry-okostelefonnal kompatibilisek, ebből kifolyólag nem kell hozzájuk semmi pluszt telepíteni, vagy bármilyen módosítást végrehajtani a meglévő operációs rendszeren.

A dizájncsapat témái elképesztően sokszínűek, ugyanakkor kivétel nélkül professzionális munkáról árulkodnak, éppen ezért a 7 dolláros ár teljesen tolerálható - ennyit megér az a látvány amikor a dizájnos kezelőfelület láttán elkerekedik azon ismerőseink szeme, akik korábban csak legyintettek, ha meglátták a kezünkben a BlackBerrynket.

süti beállítások módosítása