Tavaly decemberben új korszak kezdődött a RIM külsős fejlesztői számára: a kanadaiak ekkor kezdték meg az első negyedévben debütáló PlayBookra fejlesztett alkalmazások befogadását és jóváhagyását, hogy aztán azokat később bárki letölthesse ingyenesen, vagy fizetés fejében az App World alkalmazás-piactérről. Az első PlayBook-alkalmazást még tavaly hagyták jóvá, erről tájékoztatta a minap a nagyérdeműt a fejlesztő, Jason Fincanon.

Az App Worldbe december 23-án bekerült program, a Memory4Kidz nevéből eredően egy gyerekeknek szánt memóriajáték, emellett nagyjából annyit lehet tudni róla, hogy mérete mindössze 268 kilobájt, valamint ingyenesen letölthető. Értékelést természetesen még senki nem írt róla, hiszen a fejlesztőkön és a RIM kegyelt alkalmazottain kívül jelenlegleg nincs élő ember a Földön, aki PlayBookot használna.

Jason számára jó hír, hogy valószínűleg ő lesz az egyik első olyan külső fejlesztő, aki a RIM ösztönző programjának keretén belül ingyen hozzájuthat egy PlayBookhoz (a gyártó korábban mindenkinek beígért egy tabletet grátiszban, aki a megjelenésig jóváhagyott alkalmazást tölt fel az App Worldre). Nekünk kevéssé jó hír, hogy egyrészt kétséges, hogy a PlayBook még az idei első félévben eljut Magyarországra, másrészt hiába is vásárolja meg bárki az eszközt, itthonról egyetlen alkalmazást sem lehet letölteni hozzá, függetlenül attól, hogy ingyenes, vagy fizetni kell érte.

süti beállítások módosítása