Az év első hónapjaiban több alkalommal is felreppent a pletyka, hogy a RIM szándékai szerint BlackBerry Messenger rövidesen más platformokon is elérhetővé válik majd. Az általában egyébként ritkán mellétrafáló BGR-t ezúttal valaki jól megetette, a blog ugyanis március elején azt is megírta, hogy április 26-án jön az iOS-platformra írt BBM.

Az április hipp-hopp elröppent anélkül, hogy a BBM-et portolta volna a RIM az iPhone-okra, most viszont világossá vált, hogy másfajta port sem nagyon lesz, legalábbis a kanadaiak részéről Mike Kirkup a RIM vezető fejlesztője a BlackBerry Worldön egy Q&A szekcióban kerek-perec kijelentette, nem lesz keresztplatformos a BBM.

Persze ismerjük a multikat, úgyhogy Kirkup szavait éppúgy fenntartásokkal kell kezelni, mint a BGR pletykáit (más kérdés, hogy Kirkupnak kicsit több a vesztenivalója). Tehát a vezető fejlesztő határozottan tagadta, hogy akár PC-re, akár más okostelefonra megjelenne a RIM egyedi üzenetküldő alkalmazása, mivel éppen a BBM az egyik fő vonzereje a platformnak.

Másfelől a BBM olyannyira integrált része a RIM ökoszisztémájának, hogy nagyon "rossz ötlet" lenne bármilyen szinten kiszervezni a cégtől. Mi tagadás mostanában egyre több cégnek születik rossz ötlete, amiről aztán később kiderül, hogy nem is annyira rossz ötlet, sőt, éppen ellenkezőleg...

süti beállítások módosítása