Emlékszem, amikor a PlayBook megjelent, az egyik legfőbb kritika (a PIM-támogatás hiánya mellett) az volt, hogy a gép kijelzője kicsi, és mivel a nagyobb=jobb, ezért a hülye is láthatja, hogy konkurencia ebben is megelőzi a RIM-et. Erre most mi van? Jön egy új, 7 hüvelykes Galaxy Tab, az Amazon Kindle Fire szintén 7 hüvelykes kijelzőt kap, sőt, olyan pletykákat is rebesgetnek, hogy esetleg iPadből is lesz kisebb kijelzőjű változat. Hát itt mindenki megőrült???

Ezt tetézi az Index mai cikke, ami a Samsung iPad 2-koppintását, a Galaxy Tab 10.1-et mutatja be, és kerek-perec kijelenti, hogy a 10,1 hüvelykes tablet túl van méretezve, és nem mellékesen a nap legnagyobb részében gyakorlatilag használhatatlan. Nyilván az iPad (2)-re a 9,7 hüvelykes panelből adódóan ugyanez vonatkozik, bár ezt az aprócska mellékzöngét a cikk - talán a lap Jobs iránt érzett tiszteletéből - nem említi egy szóval sem.

Szóval lám-lám, már a mainstream média is ki meri jelenteni, több hónap gyakorlati tapasztalatból kiindulva, hogy a 10+ hüvelykes tabletek egyszerűen nagyok és kényelmetlenek állandó, napi használatra (persze kivételek mindig vannak és lesznek), és ezt a jelek szerint több gyártó is észrevette. Mindez a PlayBookra nézve egyértelműen pozitív kicsengésű változást hozhat.

Nem beszélve arról, hogy a nagy kijelző mellett egyre több user gondolja úgy, hogy a 3G/4G modem is tök felesleges egy ilyen eszközbe, mivel a tableteket az esetek 90 százalékában otthon, vagy munkahelyen használják a vásárlók, út közben meg ott vannak az ingyenes hotspotok, vagy a hordozható hotspotokká előlépő okostelefonok.

Kösz Balázs!

süti beállítások módosítása