A BlackBerry üzleti telefon. A BlackBerry drága. Ezt a két sztereotípiát sikerült a hazai mobilszolgáltatóknak áldásos munkával elültetniük az előfizetők fejében az elmúlt években. A drágasággal olyan szempontból egyetértünk, hogy a BlackBerry Internetszolgáltatás máig feláras extra a Vodafone-nál, a T-Mobile-nál és a Telenornál. Jó hírünk van: már nem sokáig.

A BerryBloghoz eljutott pletykák szerint a Vodafone-nál lakossági és kisüzleti ügyfelek számára hamarosan integrálják a BlackBerry szolgáltatást a Mátrix tarifacsomagokba, azaz várhatóan mindenféle felár nélkül lehet majd használni a BlackBerry APN-t, méghozzá az eddiginél jóval nagyobb adatforgalom erejéig!

Ez a lépés, amennyiben megfelelő marketingtámogatást kap, és a két versenytárs is követi a piros szolgáltatót, minden kétséget kizáróan a BlackBerryk népszerűségének ugrásszerű növekedéséhez vezethet itthon. Egyébként ez a gyakorlat (miszerint a BIS nem feláras) Magyarországot leszámítva gyakorlatilag mindenhol a világon évek óta bevett, más kérdés, hogy egyelőre nem tudni biztosan, milyen formában épülnek be a szolgáltatások a meglévő tarifákba - de feltételezzük a szolgáltatók a külföldi példákat fogják követni.

A Vodafone Mátrix tarifacsalád egyébként jelenleg 7 tagból áll, a havi díj 3 ezertől 21 ezer forintig terjed, ezért 150 MB és 2 GB közti adatmennyiség jár - BIS-használatra már a 150 megabájt is jó deal, pláne, mivel jelenleg a közel háromezer forintba kerülő szolgáltatás csak 50 MB adatforgalmat tartalmaz a Vodánál.

Ennél jobban kezdődő hetet el sem tudnánk képzelni!

süti beállítások módosítása