Tegnap tehát várakozásokkal telve elindítottuk a BerryBlog kísérleti BBM-csoportját, egyrészt mert ilyenünk még nem volt, másrészt meg kíváncsiak voltunk rá, hogy van-e érdeklődés a részetekről ilyen jellegű közösségi aktivitásra. Hát van, annyi biztos.

A csoportot ugyan már hónapokkal ezelőtt létrehoztuk, de csak tegnap délután posztoltuk ki az elérhetőségét a blogra, aminek hatására nagyjából egy óra alatt be is telt a maximális 30-as létszám. A BBM ugyanakkor nem vizsgázott jelesre a folyamat során, több visszajelzést is kaptunk tőletek, hogy az információkat (avatar képek, userek neve) lassan frissíti be a rendszer, folyamatos az adatforgalom, és ha ez nem lenne elég, a program olyan mértékben leterheli a telefont, hogy az akkumulátor pár óra alatt lemerül (lásd lenti grafikon).

Ezeknek a problémáknak a nagy részét mi is tapasztaltuk, sajnos egyelőre ellenszert nem tudunk rá, aki úgy érzi, hogy problémát okoz neki a telefon használata a csoporttagsággal, természetesen nyugodtan elhagyhatja a BerryBlog BBM-csoportját (ehhez a leave group, vagy csoport elhagyása opciót kell választani). Aki egyszer elment, nem lesz kinézve a társaságból, ha éppen van szabad hely, tárt karokkal várjuk vissza.

Reméljük a probléma átmeneti, mindenesetre nálunk már korántsem tűnik olyan súlyosnak a helyzet, mint tegnap. Köszönjük a türelmet, és hogy segítetek nekünk tesztelni ezt a lehetőséget!

Címkék: bbm berryblog

Újabb piacokon kerül forgalomba júniusban a PlayBook, a Research in Motion első táblagépe, mely április közepétől kapható Észak-Amerikában. Azt eddig is tudtuk, hogy a kütyüt június 16-án dobják piacra az Egyesült Királyságban, a RIM most kiadott sajtóközleménye viszont további 15 országot sorol fel, ahol egy hónapon belül a boltokba kerülhet az eszköz.

A 15 (Angliával együtt 16) országból mindössze 6 európai, a szigetország mellett Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, valamint Hollandia kap PlayBookot záros időn belül. Mindez azt jelenti, hogy aki PlayBookot akar magának szerezni, rövidesen több online kereskedőnél is csemegézhet az EU-n belül, feltéve, hogy nem akarja megvárni, míg a tablet itthon is kapható lesz hivatalos, gyártói támogatással.

Az árakról egyelőre semmit nem lehet tudni, a magyar megjelenés is kérdéses, de ha tippelnünk kellene, azt mondanánk, hogy valamikor a harmadik negyedévben érkezhet meg hozzánk a PlayBook. Amint tudunk valami részletesebbet, szólunk.

A 16 új forgalmazó piac teljes listája az alábbi weboldalon érhető el.

Címkék: európa playbook

A hét eleje óta mi magunk is tapasztaljuk, és közületek többen is jelezték a Facebookon, vagy az újonnan létrehozott BBM-csoportban, hogy hiába van élő WLAN-kapcsolat a telefonon, minden jel arra utal, hogy a BlackBerry szolgáltatásokat (BIS/BES) ennek ellenére a mobilhálózaton keresztül használja a telefon.

Nem vagytok egyedül, a probléma létezik, és vélhetően felhasználók nagyobb tömegét is érinti Európában, legalábbis a RIM tegnap az angol leányvállalat (gyakorlatilag az európai főhadiszállás) nevében közölte, hogy a cégnél tudnak problémáról, és dolgoznak a megoldáson. A hiba tehát szolgáltatófüggetlen, és elképzelhető, hogy nem jelenik meg minden esetben (ahogy azt mi is tapasztaljuk).

Azt, hogy a BlackBerryd Wi-Fi-n keresztül csatlakozik-e a szerverhez, te is könnyen kiderítheted, a főképernyőn lévő szolgáltatás-visszajelző ikonokból, illetve a szolgáltatások státuszáról tájékoztató panel információi alapján.

Update: Péntek délutánra nálunk helyreállt a rend, ha esetleg tapasztaltok még parajelenséget, jelezzétek!

Címkék: wlan bis wi fi bes

Ahogy azt már megszokhattátok, időről-időre újabb fejlesztésekkel, funkciókkal igyekszünk a BerryBlogot gazdagítani - a folyamat most egy újabb állomásához érkezett. Kísérleti jelleggel elindítjuk a blog BBM-csoportját, ami talán a legjobb felületet adja ahhoz, hogy Ti, mint a BerryBlog olvasói megvitathassátok a BlackBerrykkel, vagy az élet egyéb ügyes-bajos dolgaival kapcsolatos felvetéseiteket, gondolataitokat - hol máshol, mint a BlackBerryteken.

A BerryBlog BBM-csoportjában közzétehettek képeket, felvehettek a naptárba eseményeket, és persze cseveghettek a hasonló érdeklődésű BlackBerry-tulajokkal. A csatlakozáshoz nem kell mást tenned, mint a BlackBerry Messenger kontak listájának alján látható "Scan a Group Barcode", vagy a magyarul elég érdekesen festő "Csop. vonk. olv." opcióra kattintani, és beszkennelni az alábbi QR-kódot. Ezután rövid idővel visszajelzést kapsz, ha sikerült csatlakozni a csoporthoz.

Ha csoporttag lettél, ne felejtsd el meghívni barátaidat, ismerőseidet az "Invite New Member", vagy magyarul az "Új tag meghívása" menüpont segítségével!

Legyél te is tagja a klubnak, jó chatelést!

Update: A jelek szerint nehezen bírta a rendszer az első órákban a hirtelen rohamot, ezért az üzenetek és a tagok szinkronizációja tovább tart, mint általában a csoportok esetében szokott. Mivel a csoport nyílt, ezért bármikor elhagyhatja bárki, majd újra csatlakozhat később, de egyelőre csak 30 helyünk van, úgyhogy csak akkor jöhet új tag, ha egy régi hely megüresedett. Köszönjük a megértést!

Ugye mindenki telepítette a PC-jére vagy a Mac-jére a Desktop Software-t? Ugye mindenki használja rendszeresen szinkronizálásra és/vagy rendszermentésre? Aki tegnap, vagy ma elindította az alkalmazást - ha ennek megfelelően volt beparaméterezve a szoftver - minden valószínűség szerint megkapta az értesítést arról, hogy elérhető a Desktop Software legújabb, 6.1.0.35-ös verziója.

Az új kiadás egyik, egyben legfontosabb újdonsága, hogy immár az OS7-es készülékeket is támogatja, vagyis aki a közeli jövőben például BlackBerry 9900 vásárlására adja a fejét (feltéve, hogy a közeli jövőben végre kapni lehet majd a telefont), az csakis ezzel a (vagy ennél újabb) verzióval tudja szinkronizálni a készülékét.

Ezen felül a programba bekerült egy fájlkezelő modul, illetve immár titkosított fájlok szinkronizálását is támogatja a rendszer, valamint a BES biztonsági certifikációi is szinkronizálhatók vele.

Akinek még nincs fent a program a gépén, a teljes telepítőcsomagot letöltheti innen.

Címkék: software desktop

Aki sokat utazik külföldre, vagy netán valutával kereskedik (ugye tudjátok, hogy ez rendkívül veszélyes?), bizonyára került már olyan helyzetbe, amikor örült volna neki, ha az éppen aktuális árfolyamokkal tisztában lett volna az adott pillanatban.

A világ egyik legnépszerűbb online valutaváltójának számító XE mindig ellát minket az éppen aktuális információkkal a különböző árfolyamokat tekintve, illetve egyből segít is az átváltásban. A rendszer - melyhez elérhető külön alkalmazás BlackBerrykre - a nemzetközi pénzpiacok éppen aktuális középárfolyamai szerint dolgozik, több mint 180 nemzeti valutát ismer, melyből az app egyszerre tízet tud keresztbe-kasul váltani.

Az XE Currency letölthető az App World PC-s linkről, vagy az alábbi QR-kód beszkennelésével.

süti beállítások módosítása