Szent ég, mi van ezzel a céggel? Előbb egy tablet, most meg állítólag médiabox - csupa olyan terület, ami alapvetően nincs vonalban az eredeti profillal, azzal, ami a RIM-nek mindig is jól ment: a telefongyártással. Az N4BB jól értesült forrása szerint jön a BlackBerry Media Box, ami egy tévére köthető kütyü lesz, az Apple TV mintájára. Vagy annyira mégsem?

A pletykák szerint az eszköz a BlackBerry Presenter egyfajta evolúciójaként jön majd létre, és állítólag nagyon hasonló lesz a hardveres felépítése, mint a PlayBooknak (ráadásul QNX fut majd rajta). Vagyis lényegében egy tévére köthető, kijelző nélküli PlayBookról beszélünk, aminek végülis akár lehet is értelme, pláne, ha a fejlesztőket sikerül a megfelelő alkalmazások elkészítésére rávenni, valamint a tartalomtulajdonosoknak is tetszik az ötlet.

A holmiról a nevén és a fenti, nyúlfarknyi információkon túl gyakorlatilag semmit nem lehet tudni, miként az sem teljesen világos, hogy mi szüksége van pontosan a RIM-nek egy ilyen eszközre. Továbbfejlesztenék a Presentert? Ügyfelek tömegei néznének Rihanna videoklipeket két üzleti tárgyalás közt?

Ha van tippetek, ne tartások magatokban!

Újabb közösségre alapozott szolgáltatást kíván bevezetni a Research in Motion, amennyiben lehet hinni a BlackBerrySync által megszellőztetett pletykáknak. A várhatóan BBM Musicnak nevezett platform ahogy a neve is mutatja, lényegében nem más, mint egy, a BlackBerry Messengerre épülő zenemegosztó szolgáltatás.

A próbálkozás mindenesetre érdekesnek hangzik, állítólag az alapját az adja majd, hogy a barátaink, ismerőseink által hallgatott, illetve megosztott zenéket, lejátszási listákat mi is letölthetjük majd a telefonunkra. Mondjuk ezúttal sincs szó világújdonságról, láttunk már ilyent, de azért ne feledjük, hogy a csaknem 50 millió BBM user azért elég szép felhasználói bázist képez, ráadásul nagy is az aktivitás a körükben.

Hogy mindehhez mit fognak szólni a zenekiadók, jogvédők, az már egy másik történet, mindenesetre van egy olyan érzésünk, hogy a szolgáltatás eleinte kizárólag a tengerentúlon lesz majd elérhető.

Ne legyen igazunk.

Via BlackBerrySync.

Címkék: zene music share bbm

Tulajdonképpen az egész hollywoodi sztárvilágot automatikusan a BlackBerry celebek közé lehetne lassan sorolni, volt már itt híres női és férfi színész annyi, hogy Dunát lehetne belőlük rekeszteni.

Most az utóbbiak közül mutatunk be egyet, akit senkinek sem kell bemutatni, nem csak azért, mert többször forgatott már Magyarországon: William Bradley Pittről, vagyis ismertebb nevén Brad Pittről van szó, a világ egyik legsokoldalúbb férfi színészéről, aki után nők milliói epekednek, és bizonyára mindent megadnának érte, hogyha valahogy megtudnák a BlackBerryje PIN-jét.

Merthogy Mr. Pitt újabban egy BlackBerry Torchcsal a kezében szokott feltűnni, vagyis nemcsak a nők, hanem a telefonok terén is van ízlése a tagnak. 

Jó rég írtunk már a PlayBookról, az utóbbi hetek eseménysodrában valahogy úgy általában feltűnően kevés figyelmet kapott a RIM első tabletje. A lassan három hónapja kapható (repül az idő, mi?), számos vélt vagy valós hiányossága miatt szidott kütyü kapcsán érdemes felidézni, hogy az eltelt hónapok során milyen adósságait törlesztette a gyártó.

...

Bár a PlayBookhoz egyre-másra érkeztek a BlackBerry Tablet OS frissítések, a BlackBerryket népszerűvé tevő platformalkalmazások közül eddig egyedül a BlackBerry Messenger úgy-ahogy működő portját sikerült megvalósítani, a többi PIM-alkalmazás, így például a levelezőprogram, vagy a naptár, illetve a feladatok app továbbra is hiányzik. Pedig Jim Balsillie április második felében egy a hiányzó funkciókat firtató kérdésre még azt mondta, úgy véli, hogy 60 napon belül megoldott lesz a teljes PIM-támogatás.


BBM már van, igaz a csoportokat még nem kezeli

Mi meg úgy véljük, hogy nem nagyon sikerült tartani a tempót - persze azóta történt egy, s más a cég háza táján, hovatovább a fejlesztői csapatot sürgős ütemben rá kellett állítani a telefonokra, így érthető, hogy a tabletre kevesebb figyelmet fordított a RIM. Ami azt illeti, bizonyos szolgáltatásokat használva azért elég jól el lehet lenni a PlayBook natív böngészője segítségével (pl. Gmail, vagy Google Calendar), ettől függetlenül minden elvesztegetett nap a konkurencia malmára hajthatja a vizet.

Ennél csöppet kínosabb, hogy a tulajok beszámolói szerint a BlackBerry párosítást (BlackBerry Bridge) sem sikerült még tökéletesre csiszolni a messzi Kanadában, vagyis a RIM tulajdonképpen a törzsvásárlóit szívatja, idestova három hónapja. Azért jó hírünk is van: talán pont a Bridge problémákra jelent majd orvosságot az 1.0.7-es BlackBerry Tablet OS frissítés, ami a pletykák szerint pénteken jelenhet meg, de PIM-támogatás továbbra sem lesz benne.

Van köztetek PlayBook-tulaj? Ti meg vagytok elégedve a tablettel?

Címkék: pim rim playbook

Korábban szó volt a RIM rendes részvényesi közgyűléséről, mely július 12-én, azaz tegnap lett megtartva Waterloo-ban, a gyártó főhadiszállásán. A feszültnek ígérkező meeting végül nem torkollt tömeges lincselésbe, vagy hőzöngésbe, de lássuk is akkor részleteiben, mi is történt tegnap, illetve mi nem történt tegnap!

Kezdjük mindjárt az utóbbival: a részvényesi közgyűlés megerősítette pozíciójában a RIM teljes vezetését, vagyis nem kell mennie sem Mike Lazaridisnek, sem pedig Jim - Teleshop - Balsillie-nek. Ők mindketten a cég társelnök-vezérigazgatói maradnak, legalábbis egy ideig még.

A közgyűlésen emellett a következők hangoztak még el:

  • Jelenleg 67 millió BlackBerry előfizető van
  • Ebből 45 millió BBM-felhasználó
  • 4G-s PlayBook év végére halasztva
  • Idén összesen 7 (!) új BlackBerry kerül piacra, köztük elsőként a Bold 9900-zal
  • A QNX-es telefonok a jövő év elején érkeznek
  • A RIM lényegében kihagy egy generációt a QNX bevezetése előtt, a jövőre megjelenő újdonságok így minden tekintetben versenyképesek lehetnek.

Nagyjából ennyi a tegnapi nap lényege, sok újdonságot tehát ezúttal sem hallhattunk, mindenesetre van jó hír is, meg rossz hír is - aztán majd meglátjuk, hogy a piac végül merre tendál tovább.

Mondjuk a 7 új BlackBerry nem tudjuk, hogy jött ki nekik, de azért jó lenne most már legalább egyet-kettőt közülük a boltokba küldeni - nem elfelejteni, hogy már a Q3-ban járunk...

Via BerryReview.

Tegnap az Inside BlackBerry, a RIM hivatalos blogja több érdekes információt is közzé tett a BlackBerryk - többnyire szerény választékuk miatt - sokat szidott alkalmazás-piacteréről, az App Worldről. A posztból többek közt kiderült, hogy a kicsivel több, mint két évvel ezelőtt indult piactér, a megjelenése óta rengeteget változott, mind a PC-s felületet, mind a mobilos alkalmazást tekintve.

A múlt héten éppen a böngészőből használható App World alakult át meglehetősen markánsan, most pedig a mobilos kliens lépett verziót, a legfrissebb, 2.1.4.9-es kiadás után ráadásul hamarosan érkezik a 3-as változat, mely a böngészős felülethez igazodva teljesen átalakul majd.

 
Így fog kinézni a 3.0-s App World?

Az Inside BlackBerry bejegyzésében azt írja, hogy az App World 3-as kliens első publikus bétája várhatóan még ebben a hónapban napvilágot lát, és - bár ez már a mi tippünk - aligha kell őszig várni a végleges verzióra.

A részletekért kattints tovább!

Címkék: world blackberry app
süti beállítások módosítása