Vannak olyan állandók a BlackBerryk körül, melyek inkább a hátrányára válnak a platformnak, és vannak olyanok, melyek továbbra is kitartó előnyt jelentenek mind a RIM okostelefonjait használó usereknek, mind pedig a hálózatokat üzemeltető cégeknek. Olvasgatom az Appleblog írását, mely az iPhone 4S adatéhségét taglalja egy külföldi statisztika alapján, mely azt állítja, hogy az Apple legújabb iPhone-jával átlagosan kétszer annyi adatot forgalmaznak a felhasználók, mint az eggyel korábbi verzióval. Aztán hátha Siri meg tudja mondani, miért lett olyan kiugróan magas a mobilszámla.

Nade nem is ez a lényeg, nem akarjuk mi bántani sem az Apple-t, sem a Sirit, csupán a felmérés egy számunkra abszolúte nem elhanyagolható tanulságára szeretnénk felhívni a figyelmet: a kutatás szerint egy új Curve, illetve új Bold átlagban egy iPhone 4S által forgalmazott adatmennyiség ötödét fogyasztja le, amit persze könnyelműen megmagyaráznak azzal, hogy dehát alig van app BlackBerryre, meg az üzletemberek nem használják a telefont semmire sem levelezésen kívül. Lehet ez is benne van a pakliban, ez azonban számunkra továbbra is inkább a BlackBerryk adattömörítésének fejlettségét dicséri.

Ez pedig végeredményben jó a felhasználónak, hiszen kevesebb pénzt kell fizetnie a hónap végén, és jó a mobilszolgáltatónak is, mivel az oly szűkös hálózati erőforrásokat nem köti le annyira a készülék.

süti beállítások módosítása