No igen, a mobiliparban az az egyik legnagyobb kihívás az idő előrehaladtával, hogy valami újat, érdekeset nyújtsanak a gyártók, fejlesztők, márpedig a BlackBerry 10-ben az eddig látottak alapján lesz számos ilyen újdonság, ami várhatóan más platformokon is megjelenik majd idővel. Vagy már meg is jelent.

A fenti videóban például egy az egyben a BlackBerry 10 képernyőzárának a feloldását láthatjuk - csak éppen egy androidos telefonon. Nem kell elvileg hozzá semmi más, csak egy Ice Cream Sandwich vagy Jelly Bean android-verziót futtató készülék, meg némi hekkelgetés, és máris lehet olyan szép áttünéseket produkálni, mint a BB10-es Dev Alphákon láthatunk. 

Azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy az Android képernyőzárának működési elve miatt nem sikerült száz százalékosra a lopás, vagyis a feloldómozdulat előtt meg kell nyomni a képernyőzár-gombot a telefon oldalán, míg BB10-nél semmi ilyesmire nincs szükség, egy ujjmozdulattal feloldható a képernyőzár (lásd a lenti videó 15. másodpercétől).

Via N4BB.

süti beállítások módosítása