Éreztem én, hogy nem lesz ez egyszerű, Z10-Q10, Q10-Z10, itt van két remek okostelefon, az egyiket lassan egy hónapja használom, és még mindig nem tudom eldönteni, hogy akkor most ezt, vagy a másikat kell szeressem. Rettenetes helyzetbe hozott ezzel a BlackBerry, a végén még kénytelen leszek mindkét zsebemben tartani egyet-egyet a két típusból.

Az a helyzet ugyanis, hogy a zseniális prediktív szövegbevitellel megsegített virtuális billentyűzettel ellátott Z10-zel akárhogy is szeretném, azért csak nem megy olyan jól a gépelés, mint a jó öreg 9900-on. Valószínűleg részben bennem van a hiba, túl sokat ütök mellé, ezért a Z10 sem érti olykor, mi a fenét akarok, de azért az esetek nagy részében még tudja korrigálni a hülyeségeimet. Mondjuk nem mindig (lásd mellékelt ábra).

swiftkey_typo.jpg

A gondolatolvasó billentyűzet pedig akkor működik igazán hatékonyan, ha hagyom, hogy a telefon helyettem fogalmazzon meg mondatokat, ami bizonyos helyzetekben jól működik, bizonyos helyzetekben meg nem. Az angol anyanyelvűeknek bezzeg sokkal könnyebb dolguk van.

Másfelől viszont a Z10 15:9-es, vagy tetszés szerint 9:15 képarányú kijelzője ideálisnak tűnik a BB10-hez, illetve úgy általában véve mindenféle tartalomhoz, ami a telefon kijelzőjén megjelenik, beleértve a videókat, képeket, weboldalakat.

A Q10 ezzel szemben a fizikai billentyűzettel már most látom, hogy verhetetlen lesz bevitelben, az 1:1-es kijelzőn viszont nem minden mutat olyan jól, mint a szélesvásznún.

A dilemma tehát adott, Q10 vagy Z10, ez a kérdés, válasszatok! Vagyis válasszak.

süti beállítások módosítása